Onthutsend. WOO verzoek laat zien: stadsdeel jaagt achter kritische bewoners aan

Hart voor de K-buurt diende een WOO verzoek (Wet Openbaarheid Overheid )  in om te achter halen waarom een raadsadres aan de gemeenteraad vanuit de wijk maar niet beantwoord werd. Het resultaat is onthutsend. Wat blijkt; als  een raadsadres met kritische vragen aan de gemeenteraad wordt ingediend over het op aanreiken van stadsdeel  opgezette  ‘KortvoortVooruit’, – welk stadsdeelconstruct nu al tijden de bewonerszelforganisatie in de wijk ontkracht en in de wijk tot verdeeldheid leidt-, en de beantwoording van het raadsadres in de handen van datzelfde stadsdeel wordt gelegd, blijkt dat het stadsdeel alleen maar achter de indieners gaat aanjagen in plaats van het raadsadres beantwoorden.

Statement van Hart voor de K-buurt:

In februari 2022 werd een raadsadres https://1104enzo.nl/raadsadres-inzake-kortvoortvooruit-op-de-agenda-van-de-gemeenteraad/ geschreven door betrokken en bezorgde mensen van een wijk in de K-buurt: Kleine Kbuurt /Kortvoort. De behandeling van het raadsadres werd in handen van stadsdeel gelegd. Het raadsadres bleef onbeantwoord. 

Een WOO verzoek (Wet open overheid ) brengt  de onthutsende informatie naar boven dat men helemaal niet bezig is geweest met het beantwoorden van het raadsadres, maar met het in twijfel trekken van de ondertekenaars en ook daar proberen verdeeldheid te veroorzaken.

Voor de goede orde, dit raadsadres was geen initiatief van Hart voor de K-buurt maar een eigen initiatief van betrokken mensen in Kortvoort. Wel maakt Hart voor de K-buurt zich enorme zorgen over de cultuur van werken in stadsdeel Zuidoost, reden om hier als buurtorganisatie in te duiken.

We herkennen dit patroon bij stadsdeel Zuidoost. Het is niet de eerste keer: zodra er een onwelgevallig bericht is, gaat men de messenger in twijfel trekken, en als onwelgevallig proberen te bestempelen, in plaats van de issue te adresseren. Daarom adresseren wij juist dat weer als issue. Het is tijd dat dit soort zaken boven water komen en besproken kunnen worden. Het vertrouwen in de overheid is laag, mensen gaan nauwelijks meer stemmen. Er is kennelijk vrees voor invloed vanuit bewoners die zich organiseren en niet in afhankelijkheidsrelaties bevinden. Het stadsdeel komt in de antwoorden op dit WOO verzoek over als een bastion met een cultuur van werken en systeem logica waar velen al jaren hun tanden op stuk bijten. Wat moeten wij als bewoners, anders dan dat we kunnen proberen het te illustreren, door dit te publiceren. 

Het is bekend dat stadsdeel probeert te werken aan veranderingen. De communicatie daarover ligt bij stadsdeel. Wij kunnen het slechts blijven agenderen.

Team Hart voor de K-buurt

Meer lezen?

Het verzoek, alle documentatie, de sequence  of events etc.  staat online en is in te zien of te downloaden via www.bit.ly/wooraadsadresdocumentatie

Gerelateerde berichten

https://1104enzo.nl/raadsadres-inzake-kortvoortvooruit-op-de-agenda-van-de-gemeenteraad/

https://1104enzo.nl/onderzoek-kortvoorvooruit-en-kuifje-in-afrika-effect/

https://1104enzo.nl/officieel-bezwaar-vanuit-k-buurt-tegen-deels-verlenen-buurtbudget/

https://1104enzo.nl/onderzoek-naar-kortvoortvooruit-brengt-verslag-uit/

https://1104enzo.nl/buurtbudget-bezwaar-december-hoorzitting-pas-eind-juni/

Nummer WOO verzoek ZO 22-09484

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *