Café Van Buuren in Kleiburg start crowdfunding voor behoud

Het pand aan Kleiburg 40B waarin het burencafé Van Buuren en de collectieve ruimte van Kleiburg huizen, moet van de eigenaar verkocht worden. De bewoners zouden deze plek heel graag behouden. Wekelijks verwelkomt de vrijdagavondbar mensen uit de buurt en de plek wordt veelvuldig gebruikt en gehuurd voor activiteiten, feestjes en vergaderingen. Kortom, onze buurt heeft een plek als Van Buuren nodig.
Om Van Buuren te behouden is het plan opgevat om de koop van het pand Kleiburg 40B (deels) met crowdfunding te financieren. Crowdfunding op basis van obligaties, waarbij de obligatiehouders tijdelijk een bedrag tegen rente aan de Stichting Vrienden van Van Buuren uitlenen en op een gegeven moment weer terugkrijgen.
Graag nodigen we belangstellenden uit op dinsdag 3 oktober van 20.00u tot 21.00u in Van Buuren, Kleiburg 40B om meer te horen over deze actie. Ook is er  de gelegenheid om vragen te stellen. Mocht u mensen kennen voor die dit ook interessant kan zijn, neem ze gerust mee!
Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd om obligatiehouder te worden, maar kunt u 3 oktober niet langskomen, mail dan naar burenhuisvanbuuren@gmail.com.

3 reacties op “Café Van Buuren in Kleiburg start crowdfunding voor behoud”

  1. Overgenomen op Twitter, Bluesky, Mastodon en mijn eigen blog.

    Het is een van de weinige ontmoetingsplekken voor, door en met bewoners in de Kbuurt.

    Ik hoop dat velen eens langskomen op een vrijdagavond.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *