Opening Infotheek Diemerbos

IN LANDLUST WERD DE INFOTHEEK OVER HET DIEMERBOS vanmiddag feestelijk geopend. De Infotheek is gesitueerd direct bij de achteringang van het gerestaureerde monumentale pand. 

Op de tafel en op grote panelen vind je meer informatie over de lokale flora en fauna. Zelfs ‘poepkaarten’ voor kinderen, vertelde boswachter Marijke van Langen. (Aan de hand van die kaart, weet je welk dier het geweest is.)
De informele samenwerking tussen Cordaan en Staatsbosbeheer voor beheerwerkzaamheden in het Diemerbos was goed bevallen. Dat is dan ook een goede reden om een officiële samenwerkingsovereenkomst voor in ieder geval 5 jaar aan te gaan, aldus Gerda van der Meer (Cordaan). Op de foto met ondertekenaar Riena Tienkamp van SBB; onder het toeziend oog van boswachter Marijke.

Arjen, zorgcliënt van die organisatie, hield een inspirerend praatje over hoe leuk en interessant (werken in) de natuur van het Diemerbos wel niet is. En dat had hij aanvankelijk niet verwacht. Wethouder Grondel (Welzijn en Zorg) van Diemen schetste de geschiedenis om af te sluiten met de woorden dat SBB (met de Infotheek) daadwerkelijk Landlust is binnengehaald.
Toen zorgcliënten van Cordaan de feestslingers hadden doorgeknipt, kon de ondertekening plaatsvinden.

Ook in de winter koffie of thee
In boerderij Landlust werd vorig jaar de Theetuin voor het publiek geopend. In de winterperiode kan op deze locatie van ca. 10.30 – ca. 14.30 uur ook BINNEN koffie en thee worden besteld. En kun je er uiteraard de Infotheek raadplegen. Landlust vind je aan de Stammerdijk 25, Diemen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *