Ontdek park Gaasperdammertunnel op Uitzwaaidag

Op zaterdag 9 oktober van 10.00 uur tot 15.30 uur, organiseren Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie IXAS en gemeente Amsterdam een ‘Uitzwaaidag’ in het park. Komt u ook het verleden, heden en toekomst van het nieuwe park op het dak van de Gaasperdammertunnel ontdekken?  U kunt door het park wandelen, over Zuidoost uitkijken vanaf het dak van het grote dienstgebouw en workshops volgen. De entree is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Waar is de Uitzwaaidag?
De entree bereikt u via het Reigersbospad. Op deze dag is het Reigersbospad alleen bereikbaar voor omwonenden die naar de ‘Uitzwaaidag’ komen. U kunt uw fiets parkeren in de fietsenstalling vlakbij de entree. Fietsers met een andere bestemming dan de ‘Uitzwaaidag’ rijden een omleidingsroute via het Bijlmerpleinpad. Zie de plattegrond hieronder.

Aanmelden
De entree is gratis, maar aanmelden voor toegang is verplicht. Dit doet u via de website van Eventbrite. Voor de workshops hoeft u zich niet van tevoren aan te melden, wel geldt hier een maximaal aantal personen dat mee kan doen. U kunt zich ter plaatse aanmelden voor een workshop.

Programma
Om 10.00 uur start het evenement met brassband Brotherhood. Vanaf dan wandelt u langs de tentoonstelling het verleden, heden en toekomst en ontdekt u het park. Tijdens de route kunt u onder andere stilstaan bij het optreden van ‘spoken word’ artiest Melody Moon. U kunt ook meedoen aan verschillende sportieve en creatieve workshops die in verbinding staan met de toekomstige plannen van het park. U kunt hierbij denken aan een yogaworkshop van All Vidya Yoga of theemaken onder leiding van Groei & Bloei. De workshops vinden plaats op verschillende plekken in het park. U kunt zich ter plaatse aanmelden. Gedurende de dag draait er een dj swingende muziek. Een steeldrumoptreden van Derek Simpey zorgt voor een tropische sfeer.

Project A9 Gaasperdammerweg bijna klaar
Het project A9 Gaasperdammerweg is bijna klaar. Daarmee is een eind gekomen aan een lange periode van bouwen. Deze zomer ging het project over van de uitvoeringsfase naar de onderhoudsfase. Dat betekent ook veranderingen in de organisaties van Rijkswaterstaat en IXAS. Bij Rijkswaterstaat zijn taken overgedragen van het uitvoeringsteam naar het onderhoudsteam. Informatie over afsluitingen en hinder krijgt u voortaan via borden langs en boven de weg en online kanalen. IXAS blijft verantwoordelijk voor onderhoud van de rijksweg en de tunnel.

Rijkswaterstaat levert dit najaar het park op aan de gemeente Amsterdam. In december begint het plantseizoen. Vanaf dat moment plant de gemeente de bomen en struiken op het tunneldak.

Waar stel ik mijn vragen?
Voor vragen over de uitzwaaidag kunt u een e-mail sturen naar: info@uitzwaaidag.com
Voor vragen over de A9 en de Gaasperdammertunnel kunt u bellen naar Rijkswaterstaat op 0800-8002 of mailen naar 08008002@rws.nl
Vragen over het park en het lokale wegennet kunt u stellen aan de gemeente Amsterdam door te mailen naar tunnelpark@amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *