Kelbergen in actie voor carports

Het lijkt een prachtig concept, de carports zoals die bij Kelbergen en Kantershof ooit in het design van de wijk zijn meegenomen.

Inmiddels zit in Kelbergen de betonrot erin en staan er stutten er om te zorgen dat ze niet op de auto’s vallen. Bewoners zitten met de handen in het haar.

At5 gaf aandacht aan de situatie. https://www.at5.nl/artikelen/227483/bewoners-kelbergen-zijn-gebrek-aan-actie-aan-verloederde-carports-zat-er-gebeurt-niks

Onderdeel van de impasse is dat er gedeeld eigenaarschap is met Eigen Haard een deel eigenaar en bewoners – eigenaren van huizen. Iedereen maakt zich zorgen.

de BBK, Bewoners Belangenvereniging Kelbergen  is in deze actief https://kelbergen-bbk.nl

 

 

2 reacties op “Kelbergen in actie voor carports”

 1. Wat ontbreekt in Kelbergen is een Vereniging Van Eigenaren.
  Bij gedeeld eigendom, bijvoorbeeld een gemeenschappelijk dak, is dit een verplichting.
  De notaris had bij elke verkoop van een huurwoning aan een nieuwe particulier moeten aangeven dat er een v.v.e. ontbreekt.
  Onderhoud, beheer, aansprakelijkheid en benodigde verzekeringen zijn de verantwoordelijkheid van een v.v.e.
  Nu kunnen de particuliere eigenaren de betrokken notaris en de verkopende coöperatie aansprakelijk stellen voor de huidige situatie.

  Ik schreef hier een aantal jaren terug al over. De bewonerscommissie en enkele mij bekende kopers heb ik toen mijn blogpost toegestuurd.

  Jammer genoeg zitten nu alle bewoners met een gevaarlijke, kostbare en vervelende situatie.

  https://robalberts.wordpress.com/2022/01/26/carports-kelbergen-en-kantershof/

  Bezorgde groet,

  1. Hallo, deze mening deel ik maar zie hier geen verbetering om tot een één partijdige partij te vormen tegen een machtige w.b.v. die 80% van de beheerders eigen woningen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *