Twee Minibiebs en een Weggeefkast in Kantershof

Twee Minibiebs en een Weggeefkast in Kantershof

De Kindergroep ‘Bonte Kraai’ heeft weer een nieuwe actie. Een paar jaar terug hebben de leden een insectentoren gebouwd in het Bloemenlint van de Kantershofstraat. ( https://1104enzo.nl/blog-over-de-nieuwe-jeugdige-beheerders-van-het-insectenhotel/ ) De Kindergroep verzamelt ook geregeld rondom de Bonte Kraai het zwerfvuil.

Nu willen zij samen met alle Kantershoffers en Kbuurters 2 minibiebs en een weggeefkast gaan vullen. Tegenover Kantershof 38 hangen er sinds kort 3 kastjes. Er is een laag kastje / minibieb voor de kleine kinderen. Hier kunnen leuke voorleesboekjes en kinderspelletjes geruild of geleend worden. Er is een hoger kastje / minibieb voor de grotere kinderen. Hier kunnen kinderboeken geruild of geleend worden. En tussen deze 2 minibiebs hangt een weggeefkast voor buurtbewoners en gezinnen die het moeilijker hebben. Een aantal bewoners hebben de weggeefkast geadopteerd. Zij zullen geregeld eten doneren. Het https://www.armoedefonds.nl/wat-we-doen/projecten/menstruatie-armoede/ heeft een grote doos met menstruatiehulpmiddelen gedoneerd,

De Kindergroep ‘Bonte Kraai’ heeft een folder maken met uitleg over de minibiebs en weggeefkast. Deze folder is door de kinderen verspreid in Kantershof, Kantershofstraat en ‘s Gravendijkdreef.

Met stoepkrijt is er vanaf de Bonte Kraai tot aan Kantershof 38 een looproute uitgezet.

https://minibieb.nl/?s=tegenover+Kantershof+38&categories=25&locations=0&dir-search=yes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *