Bomenkap voor fietspad Kromwijkdreef van start

Eindelijk gaat de gemeente aan de slag met de voorbereidingen voor het aanleggen van een fiets- en voetpad bij de Kromwijkdreef. Het fietspad dat er nu is, loopt al vele jaren dood. Na de aanleg en opening van de Gaasperdammertunnel was een deel van dit fietspad voortvarend aangelegd, maar de aanleg van het laatste stuk laat al jaren op zich wachten. Er moeten een aantal bomen verplaatst of gekapt worden. Bij de oplevering van het nieuwe pad komt meer groen terug dan dat er nu staat, belooft de gemeente.

Bomen
Bij het ontwerp van het fietspad is zoveel mogelijk om het bestaande groen heen gewerkt. Er gaan twee beuken naar de pluktuin bij de Kleeftuinstraat. De 18 knotwilgen gaan naar de waterkant ter hoogte van de Kemiriestraat en Kerriestraat. Van de 35 bomen moeten er helaas 15 worden gekapt. Het is gelukt om 20 bomen te verplaatsen. Langs het nieuwe pad komt in het najaar een dubbele rij met 25 bomen te staan.

Kromwijkdreef fietspad

Wanneer

  • Het groei- en broedseizoen gaat nu van start. Daarom start de gemeente op 17 april met het verplanten van de knotwilgen. Een ecoloog controleert de bomen eerst op broedende vogels. Op advies van de ecoloog wordt mogelijk  de planning aangepast.
  • Maandag 22 april starten de kapwerkzaamheden. Er kan wat geluidsoverlast zijn door zaagwerkzaamheden.
  • In september start de aanleg van het voetpad en fietspad zelf. Dit is voor een groot deel klaar in november. Het asfalt kan dan niet aangebracht worden omdat het winter is. Daarom staat dat gepland voor maart 2025.

Contact
brasapark@amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *