Claimstichting derving woongenot

Er zijn bewoners van Nieuw Kempering, Karspelhof, Kantershof, Kelbergen, Huntum en Nellestein die veel last hebben (gehad) van de werkzaamheden voor de A9 Gaasperdamertunnel. Een aantal van hen wil een claimstichting oprichten vanwege de langdurige en ernstige derving van hun woongenot.

Een geschikte jurist
Volgens de initiatiefnemers ziet de advocaat van de Groningers in de NAM-kwestie, mr Pieter Huitema (www.dehaanlaw.nl), voor omwonenden van de A9 mogelijkheden om de aantasting in het woongenot te bewijzen en vervolgens civielrechtelijk een partij hiervoor aansprakelijk te stellen.
Het feit dat het voortdurende gedreun van heipalen inmiddels voorbij is, betekent niet dat geen derving woongenot meer kan worden gevorderd, heeft Huitema de initiatiefnemers uitgelegd.
Er is jurisprudentie dat op basis van derving woongenot in het verleden nog smartengeld geclaimd kan worden. Het maakt daarbij niet uit of de wijk voor of na de planvorming is ontstaan of de woning voor of na 2004 is gekocht en of bewoners al compensatie (zoals een hotel of huisje elders) hebben gekregen.

No cure, no pay?
Bij voldoende deelnemers zal Huitema deels op no cure no pay basis werken, wat betekent dat hij een deel van zijn kosten vergoed ziet in een percentage van het al dan niet uit te keren smartengeld.
Voor deskundigenrapporten, de start up-kosten en organisatie van het juridische werk is een startbedrag per deelnemer nodig van maximaal €100.

Interesse?
Volg het op de Facebook-pagina van de claimstichting. Gedupeerden die deel willen nemen, kunnen contact opnemen met initiatiefneemster Aimee Cox via e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *