Bezoek de Gaasperdammertunnel

Op zaterdag 20 mei kun je de Gaasperdammertunnel bezoeken. Het is dan in heel Nederland Dag van de Bouw. Op deze dag verwelkomen IXAS en Rijkswaterstaat geïnteresseerden op het bouwterrein van de Gaasperdammertunnel en andere bouwprojecten in Nederland.

Loop een stuk door de tunnel en zie met eigen ogen hoe gebouwd wordt. Hoewel het bouwterrein deze dag een evenemententerrein is, zijn een paar stevige schoenen aan te bevelen. De wandelroute is ruim 2 kilometer en heeft een paar hellingen en op- en afstapjes. Hierdoor is het terrein niet toegankelijk voor mindervaliden met rolstoel of rollator en voor kinderwagens.

Programma Dag van de Bouw
Langs de speciale wandelroute staan grote machines en zijn er allerlei informatiepunten. Er wordt getoond welke technische installaties en veiligheidssystemen er in de tunnel komen en hoe die getest worden. Een kijkje nemen in het dienstgebouw op de tunnel bouwen. Met een speciale virtual reality-bril kun je tijdens de Dag van de Bouw al zien hoe het eruit ziet als het is ingericht. Verder mag je zelf een stuk wapening vlechten, zien hoe het dak van de tunnel gemaakt wordt, hoe IXAS wegen asfalteert en het asfalt test. De route eindigt in het Buurbouwcafé.

Voor kinderen
Tijdens de Dag van de Bouw is er voor kinderen genoeg te zien en te beleven. Kijken naar de grote machines en lopen door de tunnel in aanbouw is al leuk. Met de kinderquiz komen ze door de hele tunnel en leren ze bijzondere dingen over de bouw ervan. Met de goede antwoorden maken ze kans op een grote doos lego. Ze kunnen een cameratest uitvoeren, met de virtual reality-bril door het dienstgebouw lopen, zelf vormpjes van beton maken en een mega blok beton verschuiven!

Zo kom je bij het bouwterrein
De ingang van het bouwterrein is voor fietsers en voetgangers bij het Bullewijkpad en bevindt zich direct ten westen van de S112 Gooiseweg. Het bouwterrein is dus goed bereikbaar met fiets. Bij de ingang van het bouwterrein is een bewaakte fietsenstalling.

Komt u met het openbaar vervoer: metrolijn 54 (Gein) stopt bij metrohalte Bullewijk. Vanaf daar is het ongeveer nog 15 minuten lopen. Bus 41 en 49 stoppen bij de halte Bijlmerpark. Vanaf daar is het 8 minuten lopen naar de ingang van het bouwterrein.

Er is een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen beschikbaar op het bouwterrein. De parkeerplaats is bereikbaar via de Karspeldreef direct naast de S112 Gooiseweg. De ingang wordt aangegeven met borden.
NB. Houd rekening met afsluitingen door werkzaamheden bij de knooppunten Holendrecht en Diemen.

Bron (en beeld): IXAS/Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *