Bijlmerdrie in actie voor Voedselbank

Om de ‘kinderen van de Voedselbank’ in Zuidoost fijne Paasdagen te bezorgen hebben  leerlingen van de Bijlmerdrie-school een week lang actie gevoerd voor de Voedselbank. Basisschool Samenspel, ook op Kantershof, deed tussen Sinterklaas en Kerst 2011 al een vergelijkbare actie. Zie de Nieuwsbrief (PDF).

Marie-Lou Florisson, coördinator Uitgiftepunt Zuidoost van de Voedselbank, had na de actie met Samenspel al laten weten dergelijke samenwerkingen in de toekomst wel te  zien zitten. Een ‘verlanglijst’ was dan ook snel gemaakt. Het moest eten zijn, wat  kinderen lekker vinden, wat een luxe is en wat zij niet vaak te eten zullen krijgen en wat nog gezond is ook. En houdbaar.

Op openbare basisschool Bijmerdrie werden medio maart posters gemaakt en actie gevoerd om het initiatief te ondersteunen. Het gevolg: tassen vol boodschappen brachten ouders naar school. In samenwerking met Albert Heijn op de Amsterdamse Poort en het winkelende publiek  haalden de kinderen nog extra lekkere dingen binnen. Zo hadden hun buurtgenootjes bij de Voedselbank ook fijne Paasdagen. Meer over deze actie in Stadsblad de Echo (zie foto).

Hulp van en aan de Voedselbank blijft broodnodig. Zoveel blijkt wel uit het nieuws van de afgelopen dagen: de Voedselbank in Rotterdam, geen nieuwe gezinnen meer kan aannemen. En dat is niet de enige gemeente.
Ziet u een ondersteuning wel zitten, neem dan contact op met de Voedselbank. Op KantershofenZo.nl binnenkort een interview met Marie-Lou over de mogelijkheden om de Voedselbank te steunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *