Rouwdag voor de markt

Op de allerlaatste marktdag, dinsdag 10 april, heerste een droevige stemming. Het was een rouwdag, zowel voor de klanten als voor de marktkooplui. De klanten zijn enorm teleurgesteld in de gemeente omdat deze markt (die voor vele ouderen een uitje is) na zo’n dertig jaar gevoelsmatig afgepakt wordt.

De marktlui zijn erg verdrietig en vooral gefrustreerd en boos op de gemeente omdat ze drie jaar aan het lijntje gehouden zijn met de belofte dat de markt terug zou gaan naar het oude plekje bij Kraaiennest. Nu kunnen ze echter vertrekken naar het Anton de Komplein, wat ze een ongezellige plek vinden en omzettechnisch voor hen een slechte markt is.

Op Kraaiennest is het iets minder druk, maar de omzetten zijn veel hoger omdat er voornamelijk vaste klanten komen die gericht komen en kopen. Een paar marktlieden stonden dit bijna met tranen in hun ogen te vertellen en geloven niet dat de nieuwe plek ooit een sterke markt zal worden. Zij staan er dan vier dagen in de week en enkelen zijn nu ook aan het zoeken naar een andere invulling voor de dinsdag en vrijdag op andere markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *