Struiken moeten wijken voor gras

Stadsdeel Zuidoost wil struiken – ‘een vlindercorridor’ volgens hun eigen lijst (PDF) – vervangen door gras om zo € 100.000 per jaar te besparen door minder intensief groenonderhoud. Op 30 november 2010 heeft de Deelraad dit principebesluit genomen.
Voor Kantershof (PDF) en andere delen van Amsterdam Zuidoost zijn in het concept grasplan  de percelen aangegeven waar de veranderingen gepland zijn. Dat kan natuurlijk niet zomaar.

Om te voldoen aan de Inspraakverordening Amsterdam Zuidoost ligt het concept grasplan tot half mei 2012 ter inzage op diverse plaatsen in Zuidoost. Tot 11 mei 2012 kunnen bewoners en andere belanghebbenden schriftelijk laten weten wat zij vinden van de voorselectie van de ‘plantvakken’.

De binnengekomen reacties worden beoordeeld en verwerkt in het Definitief Ontwerp. Het Dagelijks Bestuur zal op basis daarvan een besluit nemen. De uitvoering van het grasplan zal in het najaar van 2012 plaatsvinden. Op deze manier wordt voorkomen dat vogels en andere dieren tijdens het broedseizoen verstoord worden.

Schriftelijke reacties kunnen, onder vermelding van ‘zienswijze Grasplan’ ingediend worden bij de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost
Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost of info@zuidoost.amsterdam.nl.

Alle info en tekeningen zijn terug te vinden op de website van Stadsdeel Zuidoost.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kalluri
Kalluri
30 april 2012 01:45

Lieve Clau (en Tim),heeeeeel veel plezier in Indonesie!!!! Wat fijn dat juille morgen al gaan! Ik ga juille site natuurlijk weer in de gaten houden, wat leuk dat juille het weer doen. Geniet er maar heerlijk van, al die mooie dingen die juille gaan doen en zien. en met genieten… Lees verder »

Hans
Hans
30 april 2012 20:17

Van dit soort berichten word ik altijd wat triest….een vlindercorridor met een leuke afwisselende beplanting slopen om er een grasveld van te maken…

Tja..