Steun het Leerorkest met uw stem

Het Leerorkest in Amsterdam Zuidoost kan 50.000 euro winnen. Daarvoor moet het zoveel mogelijk stemmen verzamelen bij de Oranjefonds Kroonappels.  Steun het Leerorkest door op 15,16 en 17 maart te stemmen via de link op de homepage van het Leerorkest.
Laat ook je (Facebook) vrienden op het Leerorkest stemmen. Via de stempagina kunnen eenvoudig berichten op Hyves, Twitter en Facebook geplaatst worden.

Het Leerorkest wil de te winnen € 50.000 besteden aan nieuwe instrumenten. Nog niet alle kinderen die in een leerorkest spelen kunnen nu thuis oefenen op een ‘eigen’ instrument. Het Leerorkest wil er voor zorgen dat straks alle kinderen thuis kunnen oefenen en de kinderen trots kunnen zijn op hun ‘eigen’ instrument.

Laagdrempelig talent ontdekken
Aan alle kinderen worden de basisvaardigheden van het spelen op een muziekinstrument aangeleerd en allen ervaren zij het plezier van samen muziek maken. In de basisschoolleeftijd zijn kinderen het meest ontvankelijk voor muzikale ontwikkeling. Het Leerorkest wil dan ook op deze jonge leeftijd een kiem leggen voor de toekomst. Alle sluimerende talenten worden op deze manier ontwikkeld; van enthousiast amateur of genietende toeschouwer, tot professionele muzikant.

Sociaal aspect
Het Leerorkest heeft grote meerwaarde voor de kinderen. Ze vinden de muzieklessen niet alleen heel leuk, ze zijn ook goed voor hun zelfvertrouwen en ontwikkeling. In een orkest leer je goed samenwerken en naar elkaar luisteren. Je leert je te concentreren en discipline op te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat muziekonderwijs een positieve invloed heeft op de sociaal-emotionele, psychomotorische en cognitieve ontwikkeling.

Meer over het Leerorkest.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *