Werkochtend op Bijlmerweide

Op zaterdag, 19 oktober is er weer een werkochtend van de Vrijwilligers Bijlmerweide. Start is  om 10.00 uur voor de kinderboerderij Bijlmerweide. Voor koffie en koeken wordt gezorgd. Voor het derde jaar worden proefvelden gehooid. Jan Schreurs maait deze week de veldjes met de vingerbalk. Later dit jaar zal een evaluatie volgen over deze veldjes. Vorige maand is gehooid rond ‘de krul’. Beide grote velden zijn helemaal afgeruimd.

Afgelopen maand werden de vrijwilligersgroepen uitgenodigd om ideeën in te zenden naar Noord-Hollands Landschap. Via de Postcodeloterij is 15.000 euro beschikbaar voor kleinschalig, snel te realiseren wensen in het landschap. Ruud Wolterman van de Vrijwilligers Bijlmerweide zond drie ideeën in:

◾een vogel-uitkijkwand, van riet en wilgentakken met kijkopeningen

◾informatieborden voor de bezoekers van het park. Bij oplevering van de extra waterbergingsgebieden

◾van de omgezaagde bomen (o.a. grote populieren) picknicktafels en bankjes laten zagen en plaatsen bij de nieuw aangelegde rietkragen en ruige oevers.

Stadsdeel

Helaas zijn de ideeën door Noord Hollands Landschap niet gehonoreerd. Niet omdat de suggesties niet goed waren, maar de voorwaarde was dat het nog dit jaar gerealiseerd moest kunnen worden. Aangezien de werkzaamheden in het park pas dit jaar gaan starten gaat dat niet lukken. Volgend jaar probeert Ruud het opnieuw.

Hij heeft de voorstellen ook ingediend bij het stadsdeel, via het ‘aanvraagformulier subsidie bewonersinitiatieven’. Daar is nog een vierde voorstel bijgevoegd: vervanging van de hoge populieren die nu langs de Provincialeweg staan. Even afwachten dus…

De volgende werkochtenden zijn op 16 november en 21 december. Dan worden wilgen geknot en bekeken of de broeihopen tot succes hebben geleid.

Voor meer info: http://bijlmerweide.wordpress.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *