Actie voor Burgernet

Vorige week, van 7 tot en met 13 oktober, was de Nationale Week van de Veiligheid. In opdracht van het stadsdeel zijn spotjes gemaakt waarmee bewoners worden oproepen zich aan te melden bij Burgernet. De spotjes worden via sociale media, e-mail en websites verspreid.

Ook zullen de beelden te zien zijn in de wachtruimte van het stadsdeelkantoor en worden ze vertoond bij organisaties in Zuidoost. De spotjes zijn sinds kort ook te vinden op de stadsdeelwebsite. Klik HIER voor een voorbeeld. Ze laten zien waarom bewoners deel moeten nemen aan Burgernet. Hoe meer bewoners deelnemen, hoe groter de kans op succes, aldus het stadsdeel.

Hoe werkt het?
Deelname aan Burgernet vergroot de veiligheid in de buurt en in het stadsdeel. Hoe werkt Burgernet? Na een melding van een inbraak, tasjesroof, een vermist kind of volwassene, kan de politie een zogenaamde Burgernetactie starten: Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of smsbericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon of voertuig. Op dit moment wordt één op de tien Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

De spotjes zijn gemaakt door het in Zuidoost gevestigde creatieve bedrijf Vinger.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *