Weekendwerkzaamheden wisselbaan A9

WEGDEK MIDDELSTE TUNNELBUIS, DE WISSELBAAN VAN DE A9 WORDT VERLEGD EN VERLENGD. Van vrijdagochtend 21 oktober tot maandagochtend 24 oktober voert IXAS de werkzaamheden daarvoor uit tussen de IKEA en het Bijlmerpleinpad en dat gaat dag en nacht door.
De wisselbaan (ook wel parallelbaan genoemd) kan nu van zijn huidige, tijdelijke locatie naar de nieuwe, definitieve plek worden verlegd. Daardoor ontstaat ook ruimte om de noordelijke en zuidelijke tunnelbuizen te kunnen bouwen.
De betonnen vloer van de nieuwe wisselbaan is al gedeeltelijk gelegd. Op maandag 17 en dinsdag 18 oktober brengt IXAS overdag de eerste asfaltlagen aan.

wisselenwisselbaan600

In het weekend van 21 tot 24 oktober vinden meer werkzaamheden plaats. De wegwerkers frezen het asfalt van de oude wisselbaan, verplaatsen de barriers met daarop de geluidsschermen van de oude naar de nieuwe wisselbaan, verplaatsen lichtmasten en portalen boven de weg en brengen belijning aan op het nieuw aangelegde asfalt.
Omdat alles voor de ochtendspits van maandag 24 oktober klaar moet zijn, wordt er dag en nacht doorgewerkt.
Dat weekend is de wisselbaan afgesloten voor het snelwegverkeer. Verdere afsluitingen zijn niet nodig.
Ill. IXAS/RWS

Overlast
Het frezen van asfalt zorgt voor veel geluid en overlast. Naast hinder van specifieke werkzaamheden, kunnen de achteruitrijpiepers van de vele voertuigen vervelend zijn. Ook is er in de donkere uren veel verlichting. Deze weekendwerkzaamheden zijn belastend voor omwonenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *