A9-omgevingspanel sprak IXAS

HET A9 OMGEVINGSPANEL geeft elk half jaar geeft zijn mening over de overlast die wordt ervaren door de aanleg van de tunnel en over de communicatie over de werkzaamheden. Uit het laatste onderzoek bleek dat mensen informatie over het werk vaak niet vinden kloppen en dat de informatie niet volledig is. Reden voor een overleg met IXAS/RWS en het Panel.

omgevingspanela9_285Om uit te zoeken waardoor dit komt, organiseerde IXAS een gesprek met zo’n 15 leden van dat omgevingspanel. Daaruit bleek onder andere dat de informatie over omleidingsroutes beter kan worden aangegeven, zowel langs de weg als in schriftelijke communicatie van IXAS en Rijkswaterstaat. Het panel gaf ook aan dat digitale informatie meer moet worden gekoppeld. Voor alle opmerkingen zie het verslag van de bijeenkomst (PDF, 317 kB)

Naar aanleiding van het gesprek hebben IXAS en Rijkswaterstaat actie ondernomen. Zo is bijvoorbeeld het IXAS-werkschema met actuele planningsinformatie aangepast en beter vindbaar gemaakt op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat. Informatie over omleidingsroutes wordt ook aan dit schema gekoppeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *