Vrijwilligersdag druk bezocht

Op zaterdag 8 december organiseerde Vrijwilligers en Zuidoost (Venzo) in samenwerking met Hi5, NoLIMIT, het CEC en het stadsdeel Amsterdam Zuidoost de vijfde feestelijke editie van de vrijwilligersdag. Jaarlijks worden vrijwilligers in stadsdeel Zuidoost in het zonnetje gezet, als dank voor hun inzet. Deze keer kregen negen vrijwilligers uit verschillende sectoren een prijs (award) voor hun werk. Om deze huldiging heen was een programma met entertainment, eten, drinken, netwerken en dansen.

De bands Space Lightning en Siembra traden op in NoLimit, Jared Hiwat (van The Voice of Holland) verzorgde een optreden tijdens het diner in de Smeltkroes in het CEC-gebouw. Tijdens de hele avond was de bediening in handen van tientallen ambtenaren van het stadsdeel. Alsof ze nooit wat anders hadden gedaan!

In negen sectoren reikten wethouders, de voorzitter van het stadsdeel en anderen prijzen uit en verdienstelijke vrijwilligers. In de sector Wijk, buurt & bewonerszaken kreeg Peter Paul Tabak van bewonersvereniging KoKoko (Laag-Kouwenoord), de buren van Kantershof, de prijs uit handen van stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema (zie foto). Hieronder per sector, de nominerende organisatie en de winnaars:

1. Onderwijs & educatie, organisatie Aan de Knoppen (leren omgaan met de computer), Haroen Maulabaks
2. Sociaal cultureel werk, Ghanese Stichting GAM, Veronika van de Kamp
3. Zorg & hulpverlening, Evean Henriette Roland Holst, mw K. Ansma
5. Belangenbehartiging & emancipatie, Buurvrouwennetwerk Gaasperdam, Haidy Bijnaar
6. Religie & levensbeschouwing, Venzo, Emanuel Koney van De Kandelaar
7. Sport & recreatie, Stadsdeel Zuidoost, Marit Dhondt (the Dolphins, electrisch rolstoelhockey)
8. Kunst & cultuur, Venzo, Lizette Pinas (Kikkenstein)
9. Verkeer & veiligheid, Venzo, Agartha Frimpong

Kijk [nggallery id=26]voor een fotoimpressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *