AmsterdammerTJE van ‘t jaar!

Het Parool organiseert al enkele jaren de verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar. ‘Gewone’ Amsterdammers, die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de stad, maken kans op de titel. Voor het eerst is er nu voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar: De verkiezing van het Amsterdammertje van het jaar!

Help jij altijd bij de sportclub? Doet je zusje wel eens boodschappen voor de buurvrouw? Zorgt je leerling al heel lang voor een ziek familielid? Kortom: ben of ken jij een bijzonder Amsterdammertje (9-15 jaar)? Meld hem of haar of jezelf dan hier aan [vóór 14 december aanstaande].

OBS Wereldwijs heeft leerling Nana Opoku Frimpong genomineerd vanwege het het organiseren van de sponsorloop op het zomerfeest afgelopen schooljaar.

Een jury onder leiding van wethouder Andrée van Es kiest tien finalisten en de uiteindelijke winnaar. Er wordt een kort filmpje gemaakt en de kinderen worden gepresenteerd op de website van het Parool. En uiteraard zijn zij uitgenodigd om de huldiging in de Stadsschouwburg op 13 januari 2013 bij te wonen.

De winnaar mag de beurs openen, door een snoeiharde klap te geven op deze wereldberoemde gong. En er zijn, naast eeuwige roem, nog meer prijzen te winnen. Hou deze website in de gaten voor meer informatie hierover.

Weet je dat je ook een groep kinderen mag aanmelden als je niet kunt kiezen? Misschien heeft een aantal kinderen uitstekend teamwork verricht door met z’n allen de straat schoon te vegen. Of door met z’n allen cupcakes te verkopen en de opbrengst aan Kika en Warchild te schenken, zoals de kinderen van de St. Janschool hebben gedaan.

Kijk HIER om op iemand te stemmen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *