Violen in de gymzaal

violen400BOEKPRESENTATIE LEERORKEST. Het is alweer 10 jaar geleden dat Marco de Souza in de Amsterdamse Bijlmer aan de wieg stond van het Leerokest. Over die periode is een inspirerend boek geschreven  door Patrick Meershoek (o.a. het Parool).  Zilveren Camera-winnaar Marcel Molle verzorgde de ‘glamour’ fotoportretten van kinderen uit enkele leerorkesten.

In VondelCS vond vanmiddag de boekpresentatie van Violen in de gymzaal plaats en de aftrap van de foto-expositie.
Maartje van Weegen presenteerde het programma, waarin zij Molle en Meershoek interviewde over hun bijdrage aan het boek. Professor Erik Scherder – o.a. bekend uit DWDD – gaf een enthousiasmerend en interactief mini-college over de positieve effecten van muziekmaken op het brein. Hij is een groot fan van Leerorkesten op school en leverde ook een bijdrage aan het boek.
[nggallery id=143]
Freek de Jonge (Leerorkest-supporter van het eerste uur) schreef speciaal voor dit boek een gedicht dat hij voordroeg en dat eindigde met “… Zoeken naar Harmonie. Samenspel”.
Volgens Marijke van Amersfoort, hoofd van basisschool Samenspel en vanaf het eerste uur betrokken bij het Leerorkest, was dat geen toeval.
Kunstenares Hella de Jonge nam samen met twee Leerorkest-leerlingen de eerste exemplaren in ontvangst.
Als slotstuk een daverend optreden van het Klein Leerorkest uit Amsterdam Zuidoost onder leiding van dirigent Michael Hesselink. Zo’n 50 leerlingen van de basisscholen Samenspel, Wereldwijs en Bijlmerdrie, Hella de Jonge op viool en enkele docenten speelden daarin mee.

Bestel het boek Violen in de gymzaal op de website van het Leerorkest en steun daarmee de Leerorkesten in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *