Jongerenpand Klieverink geopend

Als een van zijn laatste officiële daden in Zuidoost opende Emile Jaensch, portefeuillehouder Wonen (samen met Huub Feijen, directie Haerzathe Investments), donderdag het oranje jongerengebouw De Klieverink Sayhaey. Jaensch heeft zich altijd ingezet voor meer betaalbare woningen voor jongeren in Zuidoost.

[nggallery id=144]

Bijna alle van de 217 zelfstandige woningen (voor jongeren tot 27 jaar) zijn nu verhuurd. Er waren zo’n 1700 aanmeldingen voor. Duidelijk is dat de appartementen (21-30 m2) in een behoefte voorzien. Mogelijk komen er meer van dergelijke projecten aan de Karspeldreef of elders in Zuidoost.

Belangstellenden kregen een rondleiding door het gebouw en bezochten een modelwoning. Bewoonster Consuella liet trots haar woning aan enkele genodigden en stakeholders zien. Alle woningen zijn voorzien van een badkamer, keukenblok, laminaat en gordijnen. Het pand is voorzien van wifi. De binnentuin bevat een ovale ‘plantenbak’ met planten en boompjes. Hier komt ook een kantoorcontainer te staan waar de beheerder en bewoners gebruik van kunnen maken voor kleine bijeenkomsten.

Aan de achterkant van het gebouw (zijde fietspad) is een wasserette met wasmachines en drogers. Straks kan via een digitaal systeem gezien worden of er een machine vrij is. Naast de wasserette zijn twee  fietsenstallingen.

In het pand zijn twee woningen speciaal gemaakt voor gehandicapten met een aangepast keukenbloc en ruime badkamer. Voor deze woningen zijn nog geen huurders.

De openbare ruimte wordt momenteel opgeknapt. Er komen meer parkeerplaatsen en er wordt groen (bomen) aangelegd. De bestrating aan de kant van torenflat Klieverink kan pas later in orde worden gemaakt omdat deze flat binnenkort gerenoveerd wordt.

Bewoners en buurtambassadeurs van Laag Kouwenoord hebben tot aan de Raad van State tegen de wijze van invulling van de jongerenwoningen geprocedeerd. Binnenkort volgt de definitieve uitspraak in deze zaak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *