VerKiezingsdebat De Buurt Aan Zet

Woensdag 28 februari vindt het grote lijsttrekkers/verKiezingsdebat ‘de buurt aan zet’ plaats in de K-buurt van Amsterdam Zuidoost. Over de relatie tussen bewoners en overheid, over het belang van een stem voor alle mensen ongeacht afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie of handicap.
Over buurtrechten, over participatie en het benutten van de krachten en talenten die in een buurt aanwezig zijn, over ‘’giving a voice to the voiceless’’.

Een verKiezingsdebat dat niet alleen grootstedelijk relevant is, maar waarbij de focus op de K-buurt ligt omdat deze buurt de afgelopen 1,5 jaar het ‘participatie-infuus’ heeft afgedaan en tot leven is gekomen op het gebied van zelforganisatie, cohesie, verbindingen en revitalisatie.

Niet het geijkte debat
Er zal een andere opzet worden gebruikt dan het geijkte debat waar een microfoon onder de neus wordt geduwd en je van tevoren al kunt uittekenen wat er gezegd gaat worden. Het wordt een spektakel in een van de meest multiculturele buurten van Nederland met onderwerpen die voor de mensen die er wonen ECHT van belang zijn.
De inzet is om stembusakkoorden te bereiken met duidelijkheid vooraf wat de partijen zullen doen voor de mensen. Opdat het niet alleen blijft bij praten voorafgaand aan de verkiezingen, maar ook echte veranderingen na de verkiezingen.
De komende weken zal hierover meer informatie beschikbaar worden gedeeld.

Bijwonen?
Wie dit debat wil bijwonen is van harte welkom zich aan te melden via bijwonendebat@gmail.com.
Inloop om 19.00 uur met eten en een muzikale omlijsting. Het debat begint om 19.30 uur.

Locatie
Buurthuis Bontekraai, Kraaiennest 68, 1104 CD Amsterdam, gelegen aan de afrit S113 van de A9 en naast metrostation Kraaiennest van de M53 (welke dankzij de inzet van de bewoners nog steeds zonder overstap vanuit de centrale stad te bereiken is! 🙂

Meehelpen? Meedenken?
Iedereen is welkom contact op te nemen met de organisatie via hartvoordekbuurt@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *