The Passion doet Kraaiennest aan

De voorbereidingen en opnamen voor The Passion zijn in volle gang. Op 21 februari was de markt van Kraaiennest het (koude!) decor van een korte opname van Jezus die langs de zijkant van de metro liep. Deze week zijn er opnames op diverse plekken in de Bijlmer, meestal ‘s avonds en ‘s nachts. Ze worden gebruikt als tussenshots bij de uitzending van 29 maart.

De opnamen waren een gelegenheid voor de pers om enkele acteurs/zangers te ontmoeten. Desgevraagd zei zanger Jeangu Macrooy, die de rol van Judas speelt, dat hij geen onbekende is in de Bijlmer omdat hij er vrienden heeft. Hij is pas in 2014 vanuit Suriname naar Nederland gekomen om in Enschede aan de popakademie te studeren. ‘Ik hoop dat ik ben opgevallen door mijn muziek’, zei hij. ‘Ook kan ik zo een bijdrage leveren aan de diversiteit van de cast.’

Jazz-zangeres Graziella Hunsel heeft ook een rol gekregen in The Passion, zij speelt ‘de bloedvloeiende vrouw’ , een nieuwe extra verhaallijn. Ook figuranten uit Zuidoost hebben een kans gekregen om in de uitzending te komen. De kaarten voor de processie waren in no time op.

Ik zie jou
The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, wil de EO dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar. Over samen in plaats van alleen. En dat op een plek waar 130 verschillende nationaliteiten samenkomen en 150 kerken telt, het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost.

ArenAPark
The Passion vindt plaatsop evenementenlocatie ArenaPark. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de tv-uitzending. Direct aansluitend op het tv-evenement is er opnieuw Passion Talk: een live nabeschouwing op NPO 1 Extra.

[nggallery id=194]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *