Stemmen trommelen in K-buurt

Op woensdag 19 maart kan er vanaf 07.30 uur gestemd worden voor de nieuwe bestuurscommissie en gemeenteraad van Amsterdam. Mede omdat gevreesd wordt voor een lage opkomst stuurt stadsdeel Zuidoost er trommelaars op uit. Drumband Eternity trommelt de bewoners letterlijk op om te gaan stemmen. Om 11.00 uur loopt de drumband vanaf het Leger des Heils naast winkelcentrum Kameleon naar stemlocatie buurthuis De Bonte Kraai.

Verkiezingsrap
Aan het einde van de middag gaan rappers uit Zuidoost de laatste twijfelaars rappend overhalen om te gaan stemmen. Zij rappen in Kraaiennest, Venserpolder en Reigersbos. Volg de social media voor de exacte locaties.

Online buzz voor verkiezingen. Volg de acties rondom de verkiezingen in Zuidoost online via twitter: #zostemt. Er zijn filmpjes gemaakt door BijlmerEnzo en door facebook-hit Défano Holwijn. Video’s door BijlmerEnZo, vooral gericht op jongeren:

Waarom ga jij stemmen? www.youtube.com/watch?v=EuiHdSAbm_c

Welke thema’s vind jij belangrijk www.youtube.com/watch?v=5oMfebRPISY

Waar stem jij op 19 maart? www.youtube.com/watch?v=sl6eC_gqBP4

Fletcher hotel
Voor wie eens een kijkje wil nemen in het Fletcher Hotel zijn deze verkiezingen een uitgelezen kans. Speciaal voor deze gelegenheid kunt u in het hotel uw stem uitbrengen om daarna te genieten van een weids uitzicht. Het stembureau in het Fletcher Hotel is open van 9.00 – 17.00 uur. Zuidoost heeft in totaal 31 stemlocaties. U kunt overal stemmen.

Uitslagenavond
Stadsdeel Zuidoost organiseert net als vier jaar geleden een uitslagenavond voor alle kandidaten voor de bestuurscommissie Zuidoost en geïnteresseerde bewoners. Deze uitslagenavond start direct na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur in de Plaza op de eerste verdieping van het stadsdeelkantoor en eindigt met het bekendmaken van de voorlopige uitslag van de bestuurscommissie Zuidoost. De voorlopige uitslag van de bestuurscommissie wordt rond 23.30 uur verwacht, kort na de uitslag van de Amsterdamse gemeenteraad.

Zwevende kiezer
Vanavond (18-3) om 20.00 uur is de herhaling van het verkiezingsdebat van Zuidoost te bekijken op Salto TV. Ook is het debat vandaag terug te luisteren op de radio RaZo om 17.00 uur. De stemwijzer voor Zuidoost is tot nu toe ruim 3500 keer ingevuld. En stadsdeel Zuidoost biedt ook een Engelse stemwijzer via http://amsterdamzuidoost.stemwijzer.nl/en/

Alle informatie is ook te vinden op www.zuidoost.amsterdam.nl/verkiezingen

Foto: stemmen winnen op de Kraaiennestmarkt

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *