SAMENredzaam in de buurt

SAMENredzaam leidt mensen in een zesweekse cursus op tot kwartiermaker. Voor het nieuwe traject, dat woensdag 13 januari start, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
samenredzaam_logo400Mensen in een voortrekkersrol met het doel het verbinden van buurtbewoners, voornamelijk op het gebied van zorg en welzijn.

De cursus laat de deelnemers hun leiderschap ontdekken en ontplooien om dat ook bij anderen te bewerkstelligen. Het idee is dat hoe beter iemand in zijn vel zit, hoe beter iemand tegenslagen aankan. Zo kan met die eigen kracht saamhorigheidsgevoel van bewoners worden vergroot evenals hun netwerk.
Gezamenlijk wordt onderzocht wat er nodig is in een buurt of bij buurtbewoners en wat de deelnemers daar zelf en samen aan kunnen doen.

Geïnteresseerd? Reageer via mail aan co-trainer Kimberley Snoek  of bel 020-6972999.
Meer info op samenredzaam.nu.

SAMENredzaam zoekt:

Sleutelfiguren die voeling hebben met de vragen, wensen, ideeën van bewoners en/of buurt/soort/lotgenoten in Amsterdam Zuidoost, en daar tenminste 6 maanden met de organisatie, hun eigen netwerk en verschillende organisaties mee aan de slag willen. De kwartiermakers gaan op zoek naar de vragen, behoeften, wensen, noden in hun omgeving, waarbij we in eerste instantie focussen op thema’s die in verband staan met welzijn en zorg.
Dit kan o.a.betrekking hebben op: armoede en mogelijk delen van spullen, eenzaamheid en samendoen, omgaan met bureaucratie rond het verkrijgen van hulpmiddelen, vervoer van en naar ziekenhuis, hulp bij boodschappen, of opvoeding en opvang van kinderen, omgang met jongeren, omgang met psychische of fysieke kwetsbaarheid. Kortom, het gaat om het leren ruimte maken voor ‘anders’ zijn. Ieder is uniek, ieder heeft iets te bieden EN ieder heeft iets nodig. De kwartiermakers werken toe naar 10-15 voorbeeldprojecten die overdraagbaar kunnen zijn naar ook andere wijken.

Gevraagde Kwaliteiten:

• Mensen met een groot hart, betrokken, inspirerend
• Met voelhorens voor ‘wat speelt hier nu echt’
• De kansen in de problemen zien
• Leerbereid
• Communicatief vaardig

SAMENredzaam biedt:

• Een training van 6 bijeenkomsten vanaf woensdag 13 januari
• 2 terugkombijeenkomsten
• Individuele begeleiding
• Onkostenvergoeding voor de tafelsessies (40 Euro per keer, max 6x)
• Eventueel een aanvullende voucher (€ 500) per kwartiermaker voor verdieping of verbreding van het voorbeeldproject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *