Rabo in actie voor ondernemer container dorp K-buurt

 

Met het behalen van de Nieuw Amsterdam Prijs https://1104enzo.nl/nieuw-amsterdam-prijs-2022-voor-hart-voor-de-k-buurt/ voor Hart voor de Kbuurt heeft de Directie van de Rabo bank Amsterdam ons benaderd  ‘’hoe kunnen we K-buurt helpen’’. Anderhalve week geleden zat de directie van de Rabo Amsterdam op Klieverink.

 

Vandaag hebben we een meeting gehad met het Rabobank team dat gaat over ‘’locale economie’’ om met ons te bespreken waar er behoefte aan is in de K-buurt overigens ook omdat ze het convenant van het Masterplan hebben ondertekend en daar handen en voeten aan willen geven.

 

Hart voor de Kbuurt heeft aangegeven dat de buurt een transformatie wil inzetten naar een wijk met een wijkeconomie en leven in de buurt. In dat kader is het plan opgevat om voorafgaand aan de uiteindelijke bouw alvast tijdelijke containers voor ondernemers neer te zetten. Dit plan heeft vertraging opgelopen.  Zo wil de gemeente bijvoorbeeld 1 integrator, en niet zelf verhuurder worden van allerlei individuele containers. Ook leeft het gevoel bij bewoners dat er soms te veel eisen aan alles door gemeente wordt gesteld. Als er niet direct een elektriciteitskabel is, begin dan met een generator.

Er is marktverkenning geweest. Er zijn genoeg ondernemers die een container willen en er ook voor willen en kunnen betalen. https://1104enzo.nl/welke-tijdelijke-ondernemingen-bij-het-plein/

De buurt heeft behoefte aan buurtgerichte winkels. Er is goed overleg met de winkeliers Kameleon over de branchering die aanvullend moet zijn op het winkelcentrum.

Naast ondernemers die een onderneming willen (1 of 2 containers) is er nodig een ondernemer, partij die de rol van integrator zou willen uitvoeren. Ook daar zijn gegadigden voor.

Wat ons zou helpen

een business analist die langs komt en de integrator helpt 

  • met de business case voor de compound
  • Wat is de investeringsbehoefte
  • Financierings mogelijkheden
  • Technische tekeningen

Voor individuele ondernemers

  • Business case support 
  • Enige opleiding en begeleiding (kan collectief, maakt het meer schaalbaar)
  • Financiering wellicht 

(er zullen ondernemers zijn die zelf ook kunnen investeren, niet alleen als huurder fungeren)

Daarbij zien we alvast 1 institutionele afnemer, de energie transitiehub 

die kan helpen een deel van de infrastructurele kosten te dragen

[Opdat oa de social return van energietransitie hier landt]

Rabo gaat nu

#1 business plan capaciteit regelen

#2 link leggen naar sciencepark (Leo le duc) kijken wat er nodig is in zo’n dorp qua infrastructuur, ( zo snel mogelijk excursie naar de containerdorp in science park waar ze een soortgelijk idee hebben gerealiseerd )

#3 Andere partners erbij trekken, interesseren

Actie ligt bij Rabo , zij komen terug

Eén reactie op “Rabo in actie voor ondernemer container dorp K-buurt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *