Nieuw Amsterdam Prijs 2022 voor Hart voor de K-Buurt

In Pakhuis de Zwijger is maandagavond De Nieuw Amsterdam Prijs 2022 uitgereikt aan Hart voor de Kbuurt voor hun jarenlange inzet binnen de K-Buurt en de brede stad . De Nieuw Amsterdam Prijs 2022 werd uitgereikt in aanwezigheid van 200 gasten in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger.

“Dit jaar willen we een groep bewoners belonen, die zich al jarenlang inzet met en voor hun buurt, en die een inspiratie en een voorbeeld zijn geworden voor de rest van de stad. Een groep die -met vallen en opstaan- blijft doorgaan, andere vormen van samenwerking zoekt, ondanks alles de verbinding aan blijft gaan,” aldus directeur Egbert Fransen.

Initiatiefnemer van buurtacties zoals Flatcoaches, oppasmoeders en Kbuurt uurtje. Movisie omschreef Hart voor de K-buurt in een rapport als een ‘voorbeeld voor inclusieve burgerkracht’. Kijk hier de video-opname van de uitreiking.

Zegt Mike Brantjes”  Feliciteer ook vooral jezelf! We zijn heel trots en blij, maar laat gezegd blijven dat dit een prijs is voor iedereen in onze buurt, (en al die andere buurten), die al jaren, ook voor de komst van Hart voor de K-buurt, getrokken en gevochten heeft om de zelfkracht van de bewoners te bundelen en daarmee te versterken. Dit gaat niet om een persoon of een organisatie an sich, dit gaat om een idee en een insteek die gewoon werkt maar te weinig gezien werd. Dat is nu aan het veranderen in de stad, en wij doen die verandering met velen, en velen al jaren. Hart voor de Kbuurt is simpelweg iedereen met hart voor de kbuurt, de samengebundelde verbeter energie van buurtbewoners die zich met ziel en zaligheid inzetten en fijn willen en kunnen samenwerken daarin.

Hulde aan iedereen dus die daarvoor staat. Deze prijs is voor ons allemaal.”

Op AT5: https://www.at5.nl/artikelen/214139/hart-voor-de-k-buurt-krijgt-nieuw-amsterdam-prijs 

https://dezwijger.nl/update/nieuw-amsterdam-prijs-2022-voor-mike-brantjes-en-hart-voor-de-k-buurt

Een Leven Lang voor de Stad
Ernestine Comvalius won de ‘Een leven lang voor de stad 2022’ prijs. Als eerste directeur van het Bijlmerparktheater heeft zij haar nek uitgestoken om kunst en cultuur in Zuidoost een vaste, en niet meer weg te denken, plek te geven die ook door de rest van stad en land gevonden en gewaardeerd wordt. Daarnaast heeft zij zich altijd, tot op de dag van vandaag, ingezet voor het verbeteren van de positie van zwarte vrouwen.

Eén reactie op “Nieuw Amsterdam Prijs 2022 voor Hart voor de K-Buurt”

  1. Mike, Mijn hartelijke gelukwensen met de toekenning van de Nieuw Amsterdam Prijs 2022. Dik èn dik verdiend met je niet-aflatende inzet voor de K-Buurt en ik hoop van harte dat het je blijft stimuleren om door te gaan! Dát is de kunst! Uiteraard deed je het niet alleen, dus óók voor je collega’s/makkers in de ‘strijd’ mijn welverdiende felicitaties en ga samen door óók in de komende maanden. Niet zo gemakkelijk maar wij als mede-bewoners staan achter jullie en blijven jullie prachtige werk volgen. Mvrgr, mw Renny van Delden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *