Hoe nu verder met Kmidden traject ?

Het was altijd de wens van de buurt: eerste een ontwikkelvisie, dan pas de stedenbouwkundige uitwerking in een stedenbouwkundig plan.

Nu het college van b&w een besluit heeft genomen (zie oa persbericht www.bit.ly/persberichtkmiddencocreatie )  over de samen met de buurt gemaakte ontwikkelvisie voor het centrum van de k-buurt (zie  www.bit.ly/ontwikkelstrategiekmidden   ) en  hier ook extra geld en beleidsruimte voor beschikbaar heeft gesteld,  is de volgende stap dit nu tot een stedenbouwkundig plan schrijven. Daarna volgen dan tenders, bouwen ,etc. 

Om de gemeente te helpen dit stedenbouwkundig plan te maken met expertise van de buurt erbij hebben we 2 architecten vanuit de buurt bereid gevonden hierin mee te lopen: Sander Schreuder, mede-oprichter van Hart van de Kbuurt van het eerste uur, en Robby Gittens uit Laag Kralenbeek. Met daarbij ook ervaringsdeskundige Zeluma Saling, moeder, student en woonachtig in flat Kempering, die meteen ‘video-reporter’  zal zijn door  korte clipjes van bijeenkomsten te schieten voor  www.kbuurt.tv en  te delen en op www.1104enzo.nl categorie kmiddenontwikkeling en op de facebookpagina KmiddenCocreatie en insta Hartvoorde Kbuurt . We hopen op ongeveer iedere 3 weken een update.

Zij werken samen met o.a. GertJan Bakker die de lead heeft vanuit de gemeente (hier niet op beeld, zal zich in het eerste filmpje voorstellen)

Het is de bedoeling dat het bouwen op de 3 voormalige garagekavels als eerste zal beginnen. Je moet dan denken aan een ongeveer 2 jarige termijn. Voordat het hele Kmidden gereed zal zijn, inclusief plein, zijn we zeker 5 jaar verder.

Ook zullen we op andere manieren en momenten belangrijke stakeholders van de buurt betrekken bij de ontwikkelingen. Zo gaat allure enthousiast Henk van de Belt voor de buurt een busreis aan het regelen om met elkaar diverse architectonische parels te bekijken. Wat voor soort bouw ? 

Naast het stedenbouwkundig plan zijn we aan het kijken hoe we de sociale en economische ontwikkeling een slinger kunnen geven. Daarover apart meer later.

Wie meer wil weten kan altijd langs komen op het Kbuurtuurtje, elke donderdag 17:00-18:00 uur in Buurthuis Bonte Kraai 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *