Welke tijdelijke ondernemingen bij het plein?

Voor het #kmiddencocreatie traject zijn HartvoordeKbuurt en de gemeente gaan kijken of er kansen voor ondernemers uit de buurt en Zuidoost gecreëerd kunnen worden in de vorm van een tijdelijke container opstelling.  Dit tot er gebouwd gaat worden op de grasvlakte naast Buurthuis Bonte Kraai. Zie wervingsfilmpje https://youtu.be/jP-9iNgT6aQ
De afgelopen twee vrijdagen zijn eerste kennismakingen geweest met ondernemers die naar voren zijn gestapt. DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN. Er volgt wel nog één extra kennismakingssessie omdat het aantal aanmeldingen erg groot bleek.
In het kader van transparantie naar de buurt hier inzicht van wat er zoal naar voren is gestapt aan ondernemers, onder andere:

Horeca

Opleiding / Cursus

Zorg

Winkels

Na deze eerste kennismakingssessie volgt een ‘uitwerk en selectiefase’. Daarna voor de geselecteerde ondernemers een contract met de gemeente. De rol van Hart voor de Kbuurt in deze is het aanjagen van het idee, de communicatie met de buurt en zorgen dat er selectiecriteria komen waar buurt en ondernemers allemaal beter van worden. De selectie zelf en de uitvoering van het verdere traject ligt in handen van de gemeente aangezien de grond van de gemeente is en zij de ‘contractpartij’ zijn. Er is nauw contact met andere stakeholders zoals de winkeliers van winkelcentrum Kameleon omdat het aanbod, de zogenaamde ‘branchering’ niet concurrerend maar complementerend moet zijn. Ook is het ‘’tot leven brengen’’ van het plein en Kraaiennest een doel van het experiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *