Protest-picknick in Gaasperpark

PROTEST-PICKNICK GAASPERPARK Bewonersvereniging Nellestein houdt zondag 29 mei een Rondje Gaasperplas van 11.00- 13.00 uur in het Gaasperplaspark, met koffiepicknick en muziek door Baviaen van Schurhof. Start: grasveld bij platanenpleintje (metro).

Programma: na eerste picknick wandeling door dat deel van het park, dat niet afgesloten is wegens opbouwwerkzaamheden voor het evenement Amsterdam Open Air (4/5 juni), langs bijzondere planten, uitleg over plannen aanleg evenementenverkeersroutes en andere ontwikkelingen, promotie Groenmanifest Parkenoverleg Amsterdam en luisteren naar de vogels en genieten van groei en bloeiseizoen voor zover mogelijk…Misschien zingt de nachtegaal.

Het grootste deel van oeverterreinen, de speel- en ligweiden op de noordoever zijn afgesloten wegens opbouwwerkzaamheden evenement. De evenementorganisator vindt het heel vervelend dat de activiteiten elkaar kruisen en biedt koffie aan in boerderij Langerlust.  Langerlust zelf biedt een plak koek aan bij de aangeboden koffie.

Vervolg rondje Gaasperplas, nu wel langs de plas via oost en zuidoever langs de bijzondere bloemen weiden weer terug richting startpunt.

Uit de uitnodiging:

‘In strijd met het Bestemmingsplan wordt Gaasperplaspark, geheel gelegen in NNN (Natuurnetwerk Nederland) op slinkse wijze steeds verder omgevormd tot een evenemententerrein voor grootschalige evenementenindustrie. Groengebied Amstelland, Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam en Bestuurscommissie Zuidoost stellen in innige samenwerking met evenementenindustrie plannen op voor de aanleg van twee brede asfaltwegen door het hele park. Wegen met fundering, geschikt voor zwaar evenementenvrachtverkeer.
Realisatie Rondje Gaasperplas verhult de transformatie tot grootschalig evenemententerrein (wegen geschikt voor zware, grote vrachtwagens, kale ruimtes waar hoogwerkers kunnen rijden, gewapend gras, totaal vernietigd bodemleven, verschraling van Flora en Fauna), waarbij  karakter en beleving van huidige park definitief vernietigd wordt. Het karakter van een in Engelse landschapsstijl aan gelegd park met heel veel, smalle, kronkelige  paden, die de verschillende groene ruimtes met elkaar verbinden. De fijnmazige paden structuur en de verschillende groene ruimtes zijn een belangrijke element van het intieme karakter van het Gaasperplaspark.    Meer info op www.bvnellestein.nl en op http://www.heliam.net/Stichting/natuurbeschermingzo/blog/dag-van-het-park-2.html

Bezwaar

Stichting Natuurbescherming ZO roept op haar site op om bezwaar te maken tegen de verleende evenementenvergunning. Ook kan binnenkort bezwaar worden gemaakt tegen de omgevingsvergunning. Kijk HIER voor informatie over het festival zelf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *