OSCAM, museum in het CEC

De Bijlmer is 50 jaar en een museum rijker. Bij de start van het jubileumjaar van de Bijlmer gingen de deuren open van MAFB de Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM). Het OSCAM-museum is gevestigd in het CEC-gebouw bij metrostation Ganzenhoef.
MAFB, is in 2008 opgericht door Richard Soesanna en Marian Duff als een internationale community voor mode, kunst en innovatie. Het begon ooit in Ganzenhoef en nu is het daar ook weer terug.

Overzichtstentoonstellingen
Voor de eerste OSCAM-tentoonstelling werden tweeëntwintig kunstenaars uitgenodigd.
De tweede tentoonstelling loopt nog en is een samenwerking met MAG Photography en fotograaf Marc de Groot.

Ook voor de derde tentoonstelling werkt OSCAM samen met tweeëntwintig kunstenaars waaronder Gebi Seedorf en Elisabetta Agyeiwaa en ook met het scholenproject ’50 jaar Bijlmer door kinderogen’ van het CBK.
Deze expositie is te zien van 1 april tot en met 1 juni 2018 in OSCAM.

Agenda tot en met 31 maart 2018

Elke zaterdag 14.00 – 16.00 uur
The Poetry Class door Gershwin Bonecvacia

Elke donderdag 15.00 – 17.00 uur
Storytelling fotografie workshop door Les Adu

Elke zondag 13.30 – 16.45 uur
Dance Recital door Mieke Galan,

Vrijdag 23 maart 18.00 – 20.00 uur
Celebration party expositie Marc de Groot,

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag tot en met zondag: 12:00 – 17:00

Interdisciplinaire aanpak

Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) beantwoordt aan de behoefte van de Bijlmer in de gemeente Amsterdam om museale activiteiten vaker buiten het centrum te organiseren. En nu dus met OSCAM in Ganzenhoef. In samenwerking met CEC, MAG Photography, Kahmann Gallery, Modemuze, Marcel Pinas, CBK en diverse andere partners gaat OSCAM diverse museale overzichts-tentoonstellingen realiseren, waardoor museale objecten en kunst uit heel Nederland en daarbuiten toegankelijk wordt. OSCAM is hierdoor een innoverend en vooruitstrevend museum door het samenvoegen van diverse disciplines in één museum.

Hierdoor draagt OSCAM bij aan de ontwikkeling van vernieuwende museale ideeën en inzichten voor de Bijlmer! En is representatief voor het veelkleurige publiek. Het publiek kan in OSCAM zien, voelen en doen. Een melting pot van toen en nu. Het doorbreken van de traditionele wijze van museale bezoeken en door in te spelen in het nu is wat OSCAM innovatief en vooruitstrevend maakt.

Programmering
Het OSCAM-programma bestaat uit 3 verschillende museum producten (clusters). Deze producten worden gemaakt met een curator, jonge creatieven en buurtbewoners uit de Bijlmer en omgeving. Middels deze museumproducten krijgen bezoekers en deelnemers de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met museale objecten en kunst.
Het gaat om OSCAM 1. Vaste tentoonstellingen, 2.  Cultuur, maatschappij en educatie, en 3. Events.

Eén reactie op “OSCAM, museum in het CEC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *