Opkomst lager, PvdA grootste

Volgens de nog voorlopige uitslag van de verkiezingen voor de bestuurscommissie blijft de PvdA de grootste partij in Zuidoost. Met ruim 30,3% van de stemmen krijgt deze partij vier van de dertien zetels. D66 is tweede geworden met 16,3% van de stemmen, goed voor twee zetels, GroenLinks haalde 12,6% van de stemmen, ook goed voor twee zetels.

De opkomst voor de gemeente Amsterdam en bestuurscommissieverkiezingen in Zuidoost lag met 37,7% lager dan vier jaar geleden, toen 39,1% van de kiesgerechtigden naar het stembureau ging. De definitieve uitslag wordt op vrijdag 21 maart om 10.00 uur in het stadhuis vastgesteld in een openbare zitting van het hoofdstembureau. Daarna publiceert de Dienst Onderzoek en Statistiek (O+S) de uitslag op www.os.amsterdam.nl.

Installatie bestuurscommissie

De dertien leden van de bestuurscommissie in Zuidoost worden donderdag 27 maart in de Stopera geïnstalleerd. ’s Avonds vindt de eerste vergadering van de bestuurscommissie plaats in Zuidoost. Tijdens deze vergadering wordt de tijdelijk voorzitter benoemd. De definitieve benoeming van de voorzitter en van de twee overige DB-leden vindt plaats op 7 april 2014.

De zetelverdeling: PvdA: 4, VVD 1, GroenLinks 2, D66 2, ChristenUnie 1, PVVA 1, OZO 1, Platform Zuidoost 1.

stemburo-koornhorst

Foto: stemmen in seniorenflat Koornhorst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *