Garage Kralenbeek wordt gesloopt

Garage Kralenbeek zal eind 2014 gesloopt worden en wordt vanwege asbestonderzoek in mei/juni ontruimd. Bewonersvereniging De Vier Torens (onder meer Kralenbeek) is met het Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer bezig alternatieve parkeerruimte voor Kralenbeek te regelen. Momenteel is de garage in gebruik door uitgeprocedeerde asielzoekers.

Kempering
Het Projectbureau geeft aan dat een ontwikkelaar stadstuinbouw overweegt in garage Kempering. Vorig jaar heeft het stadsdeel opdracht gegeven te onderzoeken wat de bestemming van garage Kempering kan zijn. Platform K-buurt, waarin de Bewonersbelangenvereniging Kantershof is vertegenwoordigd, heeft met onderzoekster Eva de Klerk een schouw gehouden in de garage en de omgeving. Zij heeft eind vorig jaar een rapport uitgebracht, dat nooit openbaar is gemaakt of is behandeld in de raad. Volgens geruchten zou het (voormalige) stadsdeelbestuur ook deze garage willen slopen. De Amsterdamse raad wil dat verder gezocht wordt naar meer voor de K-buurt nuttige bestemmingen.

Vluchtelingen Kralenbeek
Platform K-buurt heeft een contactgroep gevormd die gesprekken heeft gevoerd met het stadsdeel en de vluchtelingen die garage Kralenbeek hebben gekraakt.
De vluchtelingen proberen zich (met hulp van vrijwilligers) beter te organiseren en onruststokers te weren. Over de hulpverlening heeft de Amsterdamse raad recentelijk een Groen Links-notitie aangenomen. Verbetering van de medische en psychische hulp voor individuen en voedselvoorziening is nodig.

Foto: interieur garage Kempering

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *