Open dag De Flat 6 april

In Kleiburg (De Flat) wordt zaterdag 6 april een open dag gehouden. Ben je geinteresseerd in een klushuis, kom dan langs tussen 14.00 tot 17.00 uur.  Tijdens de open dag in de Flat kun je je laten informeren en adviseren en beleef je deFlat. Er is muziek en je kunt kennismaken met toekomstige buren onder het genot van een drankje. Daarnaast is financieel advies in te winnen en zijn er vertegenwoordigers van het stadsdeel die wat kunnen vertellen over buurt en stad.

Er zijn in maart 35 appartementen in de flat Kleiburg als klushuis verkocht. Het consortium De Flat moet voor 1 juli in totaal 70 kluswoningen zien te verkopen om te voorkomen dat het complex tegen de vlakte gaat. De verkoop van de eerste 100 van de 500 woningen ging op 2 maart van start. Woningcorporatie Rochdale zette het gebouw in 2011 voor een symbolisch bedrag van 1 euro te koop. De in 1971 gebouwde kolos is een van de grootste gebouwen van Nederland. Kleiburg is de laatste klassieke Bijlmerflat.

www.klushuisamsterdam.nl/klushuis/kijkdagen/

Den Haag
Onder zeer grote belangstelling is de gemeente Den Haag zaterdag 30 maart gestart met de verkoop van 200 bouwkavels en 10 kluswoningen. Meer dan 100 belangstellenden
werden in de vroege ochtend door wethouder Marnix Norder verwelkomd in het stadhuis. Omdat er werd verkocht volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ bivakkeerden zo’n dertig belangstellenden al ruim twee weken voor de deur van het stadhuis. Binnen enkele uren waren zo’n zestig procent van de bouwkavels en alle klushuizen verkocht. Ook de bouwkavels uit de eerder lichting waren in trek.
Meer informatie over zelfbouwen in Den Haag is te vinden op www.ikbouwindenhaag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *