Open Air in Gaasperpark

Het Gaasperpark is op 7 en 8 juni het toneel van Amsterdam Open Air. De organisatie van dit muziekfestival heeft een brief aan omwonenden verspreid met info de omleidingsroutes en waar men terecht kan bij overlast.

Bereikbaarheid park
Van vrijdag 30 mei (opbouw) tot en met donderdag 12 juni (afbouw) zijn niet alle fiets- en wandelpaden in het park toegankelijk. Op onderstaand kaartje staan alternatieve fietsroutes en de afzettingen aangegeven. Voor de fietsomleiding is het handigst route ‘F’ (gele lijn op de kaart) te volgen.

Kaart 2 Amsterdam Open Air alternatieve fietsroute v1.0.eps

In de brief staat verder:

Voorzorgsmaatregelen overlast
Wij weten dat het evenement voor overlast kan zorgen en wij doen er alles aan om dit te beperken. Toch vragen wij hiervoor bij voorbaat uw begrip. Door o.a. het inzetten van verkeersregelaars, beveiliging in het buitengebied, duidelijke bebording van de omleidingen, het plaatsen van extra fietsenstallingen, plaszuilen en vuilnisbakken op de aan- en afvoerroute van het terrein streven wij ernaar de overlast zoveel tegen te gaan.

Wild parkeren
Om te voorkomen dat de bezoekers die met de auto komen in de buurt gaan wild parkeren worden de kruisingen Langbroekdreef/Loenerdreef en Langbroekdreef/Lexmonddreef afgesloten voor festivalbezoekers tussen 11:00 – 19:00 uur. Op vertoon van de bewonersbrief aan de dienstdoende verkeersregelaar wordt u als bewoner en uw gasten doorgang verschaft op de desbetreffende kruisingen of door een postcodecheck!

Bezoekers worden opgeroepen zoveel mogelijk met het OV te komen. Er worden extra metro’s ingezet. Op piekmomenten (in de middag en aan het einde van de avond) is het extra druk bij metrostation Gassperplas!

Versterkt geluid
Tijdens het evenement wordt versterkt geluid geproduceerd op de verschillende podia.
Op zaterdag 7 juni van 12:00 – 23:00 uur, op zondag 8 juni van 13:00 – 23:00 uur. Vrijdag 6 juni zullen er tussen 16:00 en 18:00 uur korte soundchecks plaatsvinden en op zaterdag 7 juni tussen 11:00 en 12:00.
Door gebruik te maken van geavanceerde geluidssystemen en door er in de opstelling rekening mee te houden, proberen de organisatie de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard zullen zij er strikt op toezien dat de door het stadsdeel opgelegde geluidsnormen niet worden overschreden. Amsterdam Open Air heeft Westerveld Geluidadvies ingehuurd om gedurende de festivaldagen metingen te verrichten op en om het terrein en aan de gevels van omliggende woningen. Het geluidsadviesbureau en de handhavers van de gemeente zien er op toe dat de geluidsnormen niet worden overschreden.

Camping Gaasperplas
Een deel van de bezoekers overnachten op camping Gaasperplas. In de avond en nacht van vrijdag t/m zondag 9 juni wordt er een nachtprogramma aangeboden op de camping. Hierbij wordt natuurlijk met de nachtrust rekening gehouden: ’s Nachts geldt een vele malen lagere geluidsnorm dan overdag. Westerveld Advies zal ook ’s nacht zijn controlerende taak uitvoeren.

Contact
Ondervindt u toch veel hinder van bijvoorbeeld het geluid dan kunt u tijdens de festivaldagen altijd contact opnemen met het stadsdeel via het gemeentelijk informatienummer 14 020 (zaterdag 7 en zondag 8 juni van 12.00 tot 23.00 uur). Na 23:00 kunt u met een klacht terecht bij 020 421 4567.

Voor meer informatie willen of vragen stuurt u een email naar info@amsterdamopenair.nl

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eric
eric
2 juni 2015 08:59

Al weer een festival in het park. Het lijkt er zo langzamerhand er op dat het recreatiepark een festival park wordt.Het is te gek dat het stadsdeel hier voor een vergunning heeft verleend het geeft zo veel overlast voor de omwonenden. Geluidsoverlast wij kunnen grote delen van het park niet… Lees verder »

Yvana
Yvana
3 juni 2015 19:31

Ja leuk hoor, daar gaan we weer, een geweldig weekend met lekker weer, denk je leuk op/in je balkon/tuin te kunnen genieten maar mooi niet, kun je verplicht je huis uit en zien dat je ergens anders de rust vind. 2 dagen lang die klere herrie. Ben het helemaal met… Lees verder »

Wilma Derks
Wilma Derks
6 juni 2015 06:42

Beetje laat maar beter laat dan nooit:Bijgaand een link naar een voorbeeld van een bezwaarschrift over de open air.Hoe meer mensen zich laten horen hoe beter. De argumenten tellen m.i. alleen maar mee als we in grote getale bezwaar maken!

https://webmail.xs4all.nl/src/download.php?startMessage=1&passed_id=31280&mailbox=INBOX&ent_id=2.2&passed_ent_id=0

Ad de Gans
Ad de Gans
7 juni 2015 12:35

Nounou, wat een overlast. Tjonge. Zaterdag hoorde ik wat, maar zondags niets. De klagers vergeten dat ze in een stad wonen. Bovendien ligt het Gaasperpark bijna buiten de bebouwde kom. Als je bewoner van Nellestein bent dan mag je wel klagen. Een paar dagen per jaar feest, prima. We zijn… Lees verder »

Wilma Derks
Wilma Derks
Antwoord aan  Ad de Gans
7 juni 2015 19:49

Natuurlijk is het leuk dat de jeugd zich kan vermaken. En inderdaad wij hebben minder geluidsoverlast dan Nellestein (daarentegen weer meer geluidslast van de festivals in het Diemerbos). Maar dat is het niet alleen. Denk aan de schade aan de bodem, de flora en fauna. Bij de aanleg van het… Lees verder »