Oorkonde voor Henk van de Belt

Op een bomvolle nieuwjaarsreceptie van stadsdeel Zuidoost op 15 januari kreeg K-buurtbewoner Henk van de Belt een oorkonde van Verdienste uitgereikt. Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema noemde hem ‘een sociale krachtcentrale’. Van de Belt is actief vanuit Kikkenstein (De Salon) en voorzitter van het Platform K-buurt, waar de Bewonersbelangenvereniging Kantershof ook bij is aangesloten. Ook Agartha Frimpong (fietslessen voor vrouwen) en Mitchell Esajas (Platform new urban collective, een jongerenplatform om jongeren van diverse achtergronden te empoweren’) kregen een Oorkonde.

Het was de laatste nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel in de huidige politieke samenstelling. Op 19 maart zijn er verkiezingen voor de nieuwe bestuurscommissie, veel kleiner dan de huidige gemeenteraad en bestuur. De Amsterdammer van het Jaar 2013, Marco de Souza, werd ook in het zonnetje gezet. Hij is de oprichter van het Leerorkest. Tijdens de receptie gaf het Klein Leerorkest, met onder meer leerlingen van de basisscholen in Kantershof en Geerdinkhof, een sfeervol optreden.

Op de foto: van links naar rechts: Miss Charme 2013, Mitchell Esajas, Tjeerd Herrema, Henk van de Belt, Agartha Frimpong

[nggallery id=64]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *