Help inbraken voorkomen

Er wordt weer ingebroken op Kantershof en ook op een nieuwe manier zoals blijkt. Criminelen gooien een baksteen door een ruit en wachten in de buurt af. Reageren de bewoners of de buren niet op het glasgerinkel en lawaai, dan gaan de inbrekers naar binnen en slaan hun slag.

Buurtregisseur Gerard Lokhorst bevestigt dat inbrekers weer actief zijn in de buurt en zegt dat deze woninginbraken nu de hoogste prioriteit bij de politie hebben. Hij adviseert twee dingen. Hoor je iets verdachts; ga direct buiten kijken (als buren) wat er aan de hand is. Blijf je binnen dan denk je al snel, er zal wel wat stukgevallen zijn bij de buren.
En zie je dan iets verdachts of hangen er onbekende personen rond, aarzel dan niet direct de politie te bellen. Niet het 0900-nummer, maar 112 voor een grotere pakkans.

Geef ook  gelegenheidsdieven geen kans door ramen en deuren open te laten staan. Uiteraard kun je meer doen is zijn advies. Schaf een alarm of een camera aan. Registreert die iets verdachts, dan stuurt het aparaat een signaal of beeld via een app naar je mobieltje. Dan kun je direct zelf actie ondernemen of bij jouw afwezigheid de buren vragen om te checken wat er aan de hand is en eventueel direct 112 te bellen.
Zo kunnen we elkaar helpen inbraken te voorkomen en komt ons veiligheidsgevoel niet in gedrang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *