Nieuwe paden Gaasperpark

Tussen 24 februari en 7 april legt Groengebied Amstelland twee nieuwe recreatieve paden aan. Er komt een nieuw wandelpad tussen de Lambert Rimastraat in Gein en het recreatiegebied Gaasperzoom en een nieuw ruiterpad aan de zuidkant (onze kant) van de Gaasperplas. Inmiddels zijn ook enkele bruggen vervangen.

Ruiterpad
De ruiterroutes in recreatiegebied Gaasperplas worden veel gebruikt door gehandicapte ruiters vanuit de Manege Prins Willem-Alexander, die vergezeld worden door een begeleider te voet. Aan de zuidkant van de Gaasperplas ligt een ruiterpad. Dit loopt via een doorwaadbare plaats door een plasje, waardoor dit pad niet gebruikt kan worden door ruiters met een begeleider. Daarom wordt er een nieuw ruiterpad aangelegd langs de zuidkant van het plasje. Het pad met de doorwaadbare plaats blijft gewoon bestaan. De aannemer, die deze werkzaamheden in opdracht van Groengebied Amstelland uitvoert, plaatst informatieborden bij de locaties waar wordt gewerkt.

Wandelpad Gaasperzoom
Vanaf het parkeerterrein aan de zuidoever van de Gaasperplas loopt geen directe wandelverbinding naar recreatiegebied Gaasperzoom. Wel is er in de loop van de jaren een voetspoor ontstaan via een tijdelijke dam in de hoofdwatergang. Er wordt nu een schelpenpad aangelegd om deze wandelverbinding voor meer mensen geschikt te maken. Tegelijk wordt een aftakking gemaakt naar de Lambert Rimastraat in Gein, zodat het recreatiegebied ook vanaf de woonwijk beter is te bereiken. De tijdelijke dam in de hoofdwatergang wordt vervangen door een voetgangersbrug.

Bron: Recreatie Noord-Holland

[singlepic id=825 w=320 h=240 float=left] [singlepic id=826 w=320 h=240 float=center]

 

 

 

 

Eén reactie op “Nieuwe paden Gaasperpark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *