Cursussen voor vrijwilligers

Om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Amsterdam Zuidoost te ondersteunen en te professionaliseren stelt Venzo  jaarlijks een cursusaanbod samen. De inhoud is vraaggestuurd door de wensen van vrijwilligers en organisaties die in Amsterdam Zuidoost werkzaam zijn.

De eerste workshop “Vrouw, empower jezelf!” was al op 25 januari. Deze workshop werd aangeboden in samenwerking met Audrey Soekhradj van het bedrijf Jobcoach4U gericht op vrouwen die bewust stappen willen zetten in hun leven om bepaalde doelen te bereiken.
De workshops kosten tussen de €10 en €20 per persoon en vinden plaats in het CEC gebouw, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam. Maximaal kunnen 15 of 20 mensen deelnemen. Een overzicht van de workshops en de doelen staan hieronder:

Social media voor organisaties
zaterdag 29 maart 2014
Het leren gebruiken van social media (facebook) ter profilering van de organisatie en ter werving en binding van de doelgroep

Vrijwillige ondersteuning in de zorg
zaterdag 28 juni 2014
Vrijwilligers die actief zijn of worden in de zorg basiskennis aan te reiken ter uitvoering van ondersteuning in de zorg.

Vrijwilligers empowerment
zaterdag 19 juli 2014
Het vergroten van de assertiviteit, het zelfbewustzijn en het positief zelfbeeld om zo vrijwilligers in staat te stellen om zich optimaal in te kunnen zetten als vrijwilliger.

Vrijwilligersmanagement
zaterdag 30 augustus 2014
Het aanreiken van basiskennis over diverse stijlen en effecten van het leiding geven aan vrijwilligers (onbetaalde krachten).

Medewerker eerste hulp
zaterdag 25 oktober 2014
Vrijwilligers opleiden tot medewerker eerste hulp en hun in staat stellen EHBO werkzaamheden uit te oefenen.

Fondsenwerving
zaterdag 29 november 2014
Aanleren wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan extra middelen te komen en welke daarvan het beste passen bij uw vereniging of stichting.

Meer informatie in de uitgebreide PDF van Venzo. Toch nog vragen, op- of aanmerkingen? Neem dan contact op Venzo.
Bel 020 760 11 70 of stuur een mailtje .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *