Gaaspersingel als bypass

In recreatiegebied Gaasperplas wordt in opdracht van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht de Gaaspersingel aangelegd. De Gaaspersingel begint bij Ballorig aan de zuidoever van de Gaasperplas en loopt langs het fietspad, de surfoever, het dagkampeerterrein en de Driemondweg naar het gemaal naast de bijenstal. Door de aanvoer van water uit de stad en de lange duur dat het water in de Gaasperplas blijft, ontstaat algengroei en wordt het water troebel. Dit is geen wenselijke situatie voor de natuur en ook niet voor bewoners die in en om de plas recreëren, aldus Waternet.

Werkzaamheden
In februari worden de bomen op het tracé van de Gaaspersingel gekapt. In maart en april worden de nodige kabels en leidingen verlegd. Vervolgens wordt in de periode augustus tot december de nieuwe watergang gegraven en worden duikers en bruggen gebouwd. Met de grond die uit de Gaaspersingel komt, worden de weilanden tussen de Driemondweg en de Provincialeweg opgehoogd.

Meer informatie over de aanleg van de Gaaspersingel staat op www.waternet.nl/gaaspersingel . Foto: Waternet.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aimee Cox
22 februari 2014 10:46

Fantastisch! Is de singel bevaarbaar?

Hetty
Hetty
22 februari 2014 20:31

Er kan nog een zienswijze ingestuurd worden aan het Dagelijks Bestuur van Zuidoost over de Gaaspersingel. Het is niet netjes maar hier in ZO wel gebruikelijk dat de werkzaamheden gestart worden voor de inspraakronde klaar is. De veenweiden zouden niet opgehoogd mogen worden, om de eenvoudige reden dat ze in… Lees verder »