Niet in je koude kleren…

Bij langdurige en intensieve zorg cijfer je jezelf veelal weg. Werkt dat wel? En hoe blijf je zelf overeind? De cursus ‘De Zorg de Baas’ draagt de nodige handvatten daarvoor aan en je kunt ervaringen uitwisselen.

De cursus is bedoeld voor mantelzorgers die wonen in of voor iemand zorgen in Zuidoost. Bent u zo iemand dan kunt u zich vanaf nu opgeven voor een gratis cursus ‘De Zorg de Baas’. De cursus start op woensdagochtend 11 maart 2015 in Verpleeghuis Gaasperdam en wordt gegeven door Markant, in samenwerking met stadsdeel Zuidoost.

MantelzorgerLangdurig en intensief zorgen voor een familielid of naaste met een ziekte of beperking vraagt veel van iemand. In vijf ochtenden leert u hoe u de balans (weer) vindt tussen zorgen voor de ander en zorgen voor u zelf.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn: grenzen aangeven, steun vragen, stress en ontspanning, communicatie en assertiviteit. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. Een kennismakingsgesprek gaat vooraf aan deelname.

Bel voor informatie en aanmelding naar Melissa Wolf van Markant 020 – 886 88 00 of kijk op www.markant.org/evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *