NATUURLIJK SPELEN IN BIJLMERWEIDE

BIJLMERWEIDE NATUURLIJK MEER DAN DOORGANGSGEBIED. Op dit moment is de Bijlmerweide vooral doorgangsgebied naar bijvoorbeeld manege, schooltuinen, kinderboerderij en Diemerbos. De reden om er langer te verblijven is beperkt, vandaar dat een voorlopig ontwerp is gemaakt om dat te veranderen.
Het project Natuurlijk spelen in de Bijlmerweide is gericht op het versterken van de verblijfsfunctie, het verhogen van de biodiversiteit en het aanbieden van natuureducatie voor kinderen. Op de website van de Gemeente Amsterdam vindt u voorbeelden en meer informatie.

U kunt commentaar leveren op het projectplan of suggesties inbrengen; dat kan nog t/m donderdag 10 maart 2016. Schriftelijk, onder vermelding van ‘Voorlopig ontwerp Bijlmerweide’ aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam. Of per e-mail naar projectleider Bijlmerweide, Sebastiaan Weijer.

bijlmerweide_speellocaties5Het ontwerpvoorstel toont objecten die aan het park toegevoegd kunnen worden. Voor een deel bestaande voorzieningen die vernieuwd worden, zoals de insecten hotels, ooievaarsnesten en snipperpaden. Voor de natuur- en milieueducatie worden in het hele gebied nieuwe objecten geplaatst zoals nestkasten, eendenkooien en een vleermuisbunker. Dit soort objecten maken de flora en fauna “zichtbaar” en kunnen door verschillende partijen gebruikt worden voor educatie. Een stuk bossage bij de kinderboerderij wordt bestemd als “buitenlokaal” waar activiteiten kunnen plaatsvinden.
Ook wordt op een centrale plek in het gebied ruimte gereserveerd waar kinderen al dan niet met hun ouders vrij kunnen spelen. Deels op speeltoestellen en deels in de vrije natuur. Deze clustering zorgt ervoor dat het overgrote deel van de Bijlmerweide vrij blijft van spelen en er ruimte is voor milieueducatie, rust en ontspanning en flora en fauna.

Informatiebijeenkomst
In februari wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarbij het voorlopig ontwerp wordt toegelicht. Buurtbewoners worden hiervoor uitgenodigd via een bewonersbrief.

Bron en afbeeldingen: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost

 

Eén reactie op “NATUURLIJK SPELEN IN BIJLMERWEIDE”

  1. Ben benieuwd naar de plannen en de voorlichting. Plaatje bij dit bericht is niet goed te lezen dus kan niet zien wat waar komt. Hopelijk komt er nu ook een aandacht voor het op de juiste plek plaatsen van fatsoenlijke prullenbakken. Bij dit soort plaatsen liefst dan van die bakken zoals bij het surfstrand: groot genoeg en met een vaste klep. Zou bijv. ook bij beide voetbalvelden geen overbodige luxe zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *