Nachtegaal wordt verbouwd

Dankzij een gift van € 15.000,- van het Oranje Fonds en het Rabo Coöperatiefonds gaat De Nachtegaal in Grubbehoeve weer zingen zoals nooit te voren. ‘Buurthuiskamer’ De Nachtegaal veroorzaakte geluidsoverlast, waardoor de activiteiten beperkt moesten worden. Er is zelfs overwogen de Buurthuiskamer dit nieuwe jaar te sluiten. Er was geen geld om een speciaal geluidsisolerend plafond te plaatsen of de ruimte te voorzien van geluiddempende gordijnen. De stichting is geheel selfsupporting en dit soort bedragen waren niet haalbaar.

De Nachtegaal bestaat in de huidige vorm inmiddels alweer ruim drie jaar en organiseert een groot aantal activiteiten voor en door de buurtbewoners. Naast een gezellige bar met een mooi terras zijn er voorzieningen voor de buurt: een keuken waar vrijwilligers voor een klein bedrag heerlijke verse maaltijden koken, een yogaclub, een bridgeclub, diverse kookclubs, een pooltafel, regelmatig filmavonden, de inmiddels fameuze Resto Van Harte diners op donderdag en Het Bijlmermuseum.

Desgevraagd hebben het Oranje Fonds en het Rabo Coöperatiefonds besloten De Nachtegaal éénmalig te steunen. Daarom wordt de Buurthuiskamer komend voorjaar verbouwd zodat ook in de toekomst de buurt, buurtbewoners en belanghebbenden gebruik kunnen blijven maken van deze ‘huiskamer’. Nog onduidelijk is of De Nachtegaal gesloten wordt tijdens de verbouwing en wanneer dat is. Wij houden u op de hoogte.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

De Nachtegaal Grubbehoeve 38. https://www.facebook.com/Grubbehoeve?fref=ts

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *