Leerorkest OSB op ‘t Amstelveld

osb_leerorkest300LEERORKEST OPEN SCHOOLGEMEENSCHAP BIJLMER op zaterdag 17 september op ‘t Amstelveld. Om 10.00 uur opent het OSB Leerorkest Zuidoost het Open Podium van Klassiek op ‘t Amstelveld.
Het openluchtfestival is GRATIS en een unieke samenwerking tussen jonge talenten en professionele musici, vindt voor het vierde jaar plaats op een van de mooiste pleinen van Amsterdam.

Het OSB Leerorkest Zuidoost is een naschools symfonieorkest in het voortgezet onderwijs bestaande uit wel 40 leerlingen. Naast violen, klarinetten, trompetten en cello’s, doen ook pianisten, gitaristen en drummers mee.

Dirigent Wouter Hakhoff zoekt muziek uit die de leerlingen leuk, spannend of interessant vinden. Soms ook wel eens Beethoven, maar dan anders op een heel eigen manier.

OSB heeft een sterk profiel op het gebied van de kunsten. Er werken verschillende muziekleraren. Zo maakt iedereen o.a. kennis met een instrument van het orkest. Ook is er een kunstklas vmbo-t met muziek als afstudeervak.
Op de OSB maakt het niet uit welke achtergrond je hebt of uit welk land je ouders of grootouders komen. Iedereen krijgt muziekonderwijs en kan een instrument leren bespelen.

Info en foto: website Leerorkest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *