Kralenbeek is Vluchtgarage

Op vrijdag 13 december heeft een groep van ruim 60 uitgeprocedeerde vluchtelingen intrek genomen in de kantoorruimten van garage Kralenbeek. Mensen in de directe omgeving  hebben gemengde gevoelens daarover. Een aantal buurtbewoners maakt zich zorgen, anderen willen weer helpen.
Deze mannen horen bij een groep waarvan vrouwen en kinderen elders in Amsterdam onderdak hebben gevonden.

Dinsdagochtend is er een gesprek geweest met stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema zal tijdens de raadsvergadering van vandaag een toelichting geven. Hij is op de hoogte van de bezorgdheid van bewoners van de K-buurt.

kralenbeekvluchtgarage300Naar het schijnt zitten zo’n 65 mannen in de kale kantoorruimten. Water voor o.a. de toiletten is sinds 16 december weer aangesloten. Na 6 januari is eventueel elektra beschikbaar, waarvoor € 850 moet worden betaald.
Er zijn geen douches, er is geen verwarming en geen kookgelegenheid. Een gebrek aan hygiëne dus. Kaarsen zorgen voor brandgevaar. Eten en andere directe levensbehoeften krijgen de vluchtelingen via hulporganisaties.

Over de “Vluchtgarage” is woensdag 18 december om 14.00 uur overleg in De Salon. Daarop volgen gesprekken met de contactgroep van de 65 mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *