Elke dinsdag markt in K-buurt

In maart 2014 komt bij het winkelcentrum Kameleon de markt weer terug. Het Stadsdeel heeft daartoe besloten. Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema: “Bewoners, winkeliers en marktkooplieden willen graag een markt in deze buurt. Nieuw is dat de marktkooplieden zelf zorgen voor het opruimen van het vuil. Ook biedt de toekomstige markt ruimte voor nieuwe branches en producten’’.

Uit een in juni 2013 uitgevoerd onderzoek door onderzoek- en adviesbureau Taus Communications bleek dat ruim 92 % van de ondervraagden uit de K-buurt graag een markt in zijn/haar buurt wil.

Kosten markt K-buurt
De totale kosten om de markt in de K-buurt in te richten bedragen € 220.000.  Het stadsdeel betaalf daar € 100.000 van. Vanaf 2015 wordt het resterende deel voor vijf  jaar gedekt door het markttarief. De verplaatsing van de markt is ook gunstig voor kostendekkendheid van de markten doordat de reinigingskosten lager worden.
Voor de promotie en uitstraling van de toekomstige markt in de K-buurt zal circa € 10.000 uit de promotiegelden van de marktkooplieden beschikbaar komen.

Schoon houden van de markt
Voor de markt in de K-buurt is gekozen voor een zelfreinigende markt. De marktkooplieden zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de markt. Op de andere marktdagen halen medewerkers het zwerfvuil direct weg.

Markt Anton de Komplein krijgt andere uitstraling
De markt op het Anton de Komplein wordt compacter. Er komen 108 in plaats van nu 142 kramen. De lege plekken verdwijnen daardoor, wat ten goede komt aan de uitstraling van de markt. Ook worden 12 kramen gereserveerd voor nieuwe producten, zodat er een gevarieerder aanbod ontstaat op de markt. Daarnaast wordt de aansluiting met het winkelcentrum Amsterdamse Poort verbeterd. De verwachting is dat de verandering in het voorjaar van start kunnen gaan.

Zes dagen markt
In Amsterdam Zuidoost is op zes dagen in de week markt. Op maandag, donderdag en vrijdag op het Anton de Komplein, (vanaf maart 2014) dinsdag bij winkelcentrum Kameleon, woensdag in winkelcentrum Reigersbos en zaterdag bij winkelcentrum Ganzenpoort.

Eén reactie op “Elke dinsdag markt in K-buurt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *