Kraaiennest een kansenzone of slopen?

Vrijdag 16 maart organiseert het Bijlmer Museum KRAAIENNEST KANSENZONE. Een bijeenkomst voor behoud van het gebouw Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Het Bijlmer Museum ziet kansen voor oude en nieuwe functies en denkt dat het deels als garage en voor P&R dienst kan blijven doen; stadsdeel Zuidoost wil het slopen.

Het Bijlmer Museum beschouwt Kraaiennest als een monument van de oude Bijlmer. Volgens de initiatiefnemers biedt het gebouw
Kraaiennest kansen voor allerlei initiatieven waarvoor nieuwbouw te begrotelijk is. Het kan ‘the place to be’ worden waar kunst en cultuur een mixture vormen met horeca, winkels en een scala aan bedrijfjes. Op het dak is plaats voor kunstmanifestaties van FATFORM, voor een openluchtbioscoop en een dakterras met moestuinen en stadstuinbouw.
Kortom: het moet het kloppend hart worden voor het Bijlmer Museum-gebied en Zuidoost. Het begrip Bijlmer Museum staat overigens niet alleen voor een gebied maar ook voor een ‘echt museum in oprichting’, aldus het Bijlmer Museum over zichzelf.

Studenten van de HvA onderzochten de technische mogelijkheden van het gebouw en doen voorstellen. Ze worden vrijdag 16 maart om 16.00 uur gepresenteerd door Peter Dautzenberg, architect, begeleider van de studenten en voorzitter van het Bijlmer Museum. Ook de mensen van Fatform zijn hierbij aanwezig.

De presentatie – de details leest u hier – vindt plaats in de Nachtegaal, de collectieve ruimten van  flat Grubbehoeve  nummer 38 op de begane grond. Meer weten? Mail museum@bijlmer.cc, of bel 020 – 6994203 of 06 41612131.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *