Kijk hoe de brug verrijst

UITNODIGING. IXAS bouwt een nieuwe brug naast de bestaande over de Gaasp. De funderingen zijn inmiddels gelegd. De brugleggers worden vanuit Friesland verscheept en op een ponton via de Gaasp naar hun bestemming gebracht. Om het brugdek ‘in te hijsen’ worden vanaf 27 januari de benodigde kranen opgebouwd. De betonnen liggers worden met die kranen van zo’n 80 meter hoog van het ponton op hun plek gelegd.

uitnodiging_brugGaasp600IXAS wil dat spectaculaire moment graag met omwonenden en geïnteresseerden delen en nodigt iedereen uit om vrijdag 5 februari naar het inhijsen van de langste brugliggers van 57 meter lang en een gewicht van 220 ton! te komen kijken.
Tussen 13.30 en 16.30 uur krijgen belangstellenden in de tuin van het Golden Tulip Hotel – direct naast het werk – uitleg wat er die middag allemaal te zien is. Met koek en zopie. Er is geen vast programma, dus je kunt in die tijd langskomen wanneer het schikt.

Tijdens het inhijsen van de brugdelen zijn de Stammerdijk en de Provinciale weg op bepaalde momenten tijdelijk of de gehele dag afgesloten. Gele omleidingsborden en verkeersregelaars geven duidelijkheid over afsluiting en omleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *