Nasir Higazi Amsterdammer van 2015

Nasir Higazi is gisteren gekozen tot Amsterdammer van het Jaar 2015. Higazi kreeg de prijs voor zijn inzet bij stichting De Regenboog. Daar is Hizagi twaalf uur per dag, zeven dagen per week te vinden. In het centrum, op een steenworp afstand van het Centraal Station, komen dagelijks vluchtelingen aan die op doorreis zijn naar Ter Apel.  Hij vangt ze op, geeft ze te eten, maakt een bed voor ze op en voorziet ze zo nodig van een warme jas. Hij spreekt 9 talen, dus fungeert hij ook regelmatig als tolk.

Daarnaast kookt Higazi voor Amsterdamse daklozen, repareert alles wat stuk is en houdt hij de voorraden op peil. Higazi is niet te stoppen, hij doet het graag. Zelf vluchtte hij 28 jaar geleden uit Iran, zijn land was toen in oorlog met Irak. Hij werd zelf liefdevol opgevangen. Eindelijk kan hij nu iets terugdoen. En dat doet hij met alles wat hij in zich heeft. Bron: AT5

De Amsterdammer van het jaar wordt gekozen uit tien genomineerden, die allemaal hebben laten zien dat ze op hun manier van betekenis zijn voor de stad. Ook de Zuidoost kliniek in Zuidoost was genomineerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *