Kap in volle gang

Het zal veel inwoners van Kantershof en omgeving niet ontgaan zijn: de voorbereidingen voor de ondertunneling van de Gaasperdammerweg zijn in volle gang. In de omgeving van de nieuwe tunnel moeten alle kabels en leidingen voor water, gas, elektriciteit en telefonie worden verlegd. Dit betekent dat er zelfs in Kantershof bomen en struiken zijn gekapt. Zie de fotoserie hieronder.

In 2015 begint het werk aan de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg, inclusief de drie kilometer lange tunnel. De voorbereidende werkzaamheden duren tot eind 2014. Rijkswaterstaat boort hiervoor een aantal buizen onder de A9, waarin de kabels en leidingen bij elkaar komen te liggen. Op deze manier hoeven er minder kabels en leidingen verlegd te worden. Daarnaast wordt een warmteleiding verlegd die parallel langs de A9 ligt.

De gekapte bomen en struiken worden vervangen door nieuwe aanplant in de directe omgeving, aldus Rijkswaterstaat. Een aantal bezoekers van een eerdere voorlichtingsavond in september 2013 denkt mee over de herplant.

Inloopavonden op 6 en 7 maart
Op donderdag 6 maart en vrijdag 7 maart organiseert Rijkswaterstaat inloopavonden over de voorbereidende werkzaamheden. De avonden zijn van 18.00 uur tot 21.30 uur in het Planetarium, Kromwijkdreef 11, Amsterdam Zuidoost.

Bezoekers kunnen die avond terecht bij deskundigen voor informatie over de precieze boorlocaties, de werkzaamheden en de hinder in de directe omgeving. Ook informeert Rijkswaterstaat over de begroeiing en de herplant en over de inrichting van het grote park dat op het dak van de tunnel komt.

Aanmelden is niet nodig. Zie voor meer info over de planning deze site van RWS. [nggallery id=70]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *